Καύσωνας Κλέων: Ασύλληπτες θερμοκρασίες-84 βαθμοί στην οροφή αυτοκινήτου

Metrosport Team14 Ιουλίου 2023

Ασύλληπτες θερμοκρασίες κατέγραψε μία θερμική κάμερα εν μέσω του καύσωνα Κλέων που έχει φέρει πολύ ψηλές τιμές του υδραργύρου στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Σε φωτογραφίες που ανέβηκαν από το EnternityGR στο Facebook, η θερμοκρασία στην άσφαλτο και πάνω στα αυτοκίνητα ξεπερνάει τους 50, ακόμα και τους 80 βαθμούς Κελσίου καθώς είναι εκτεθειμμένα στον καυτό ήλιο!

Ενδεικτικό είναι ότι στην οροφή ενός αυτοκινήτου η θερμοκρασία φαίνεται να έχει φτάσει τους 84 βαθμούς Κελσίου στην οροφή του και στους 70,1 βαθμούς στα πλαϊνά. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το εσωτερικό του θα θυμίζει… φούρνο.

Στις άλλες φωτογραφίες, η θερμοκρασία άσφαλτο κυμαίνεται από 57,5 βαθμούς ως 62,3 βαθμούς Κελσίου ενώ μέχρι και τα κάγκελα ενός μπαλκονιού έχουν φτάσει τους 26,8 βαθμούς Κελσίου.

Πότε υποχωρεί ο καύσωνας

Ο καύσωνας αναμένεται να υποχωρήσει από την Κυριακή (16/7) έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας καθώς θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες.

Παράλληλα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου ο ετησίας άνεμος θα φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.