Καύσιμα: Έρχεται νέο ράλι αυξήσεων λόγω... «χαρατσιού»

Metrosport Team18 Μαΐου 2024

Με ακόμη ένα ράλι τιμών στα καύσιμα αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι το επόμενο διάστημα οι οδηγοί, σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ για την τιμολόγηση των ρύπων των καυσίμων (ETS2), η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από το 2027, με στόχο οι τιμές των ρύπων να παραμείνουν κάτω από τα 45 ευρώ/τόνο CO2, που μεταφράζεται σε ένα «καπέλο» περίπου 10 λεπτών στην τιμή της βενζίνης ή του ντίζελ στην αντλία.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδίδει αυτή την αύξηση στις εκπομπές των μεταφορών και των κτηρίων, που υποχωρούν πιο αργά από τις αρχικές προβλέψεις τους. 

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι το γεγονός ότι το 2023 στη Γερμανία σημειώθηκε αντίδραση από τους καταναλωτές στον κρατικό στόχο αντικατάστασης των συστημάτων θέρμανσης με αντλίες θερμότητας. 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αυτή η αύξηση ενδεχομένως να είναι ανεκτή σε χώρες της Ευρώπης με σχετικά χαμηλές τιμές καυσίμων, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση της Ελλάδας, που εφαρμόζει ήδη πολύ υψηλή φορολογία στα καύσιμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.