Καβάλα-Αστέρας Άκτορ 0-1: Με λυτρωτή Τζίμα πέρασε στους «16»

Metrosport Team09 Οκτωβρίου 2024

Με γκολ λίγο πριν το φινάλε της παράτασης, ο Αστέρας Τρίπολης AKTOR πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 0-1 στο εκτός έδρας ματς με την Καβάλα ήταν ο Τζίμας, ο οποίος ήταν το... αντίδοτο στο χάος των τελευταίων ωρών με αφορμή την απομάκρυνση Μακελελέ.

Λίγο πριν το παιχνίδι οδηγηθεί στα πέναλτι, ο Αστέρας Τρίπολης AKTOR πήρε τη νίκη εναντίον της Καβάλας και κατ' επέκταση την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

Tα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά και η πρώτη τελική ήρθε στο 12', με τον Μακέντα να προσπαθεί να βρει τον Γκαρθία αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Ακολούθησε το τετ-α-τετ του Παπαδόπουλου (14') με τον Τσιντώτα, εκεί όπου ο δεύτερος δεν μπόρεσε να βρει τον συμπαίκτη του. Ο ίδιος είχε ακόμα μία ευκαιρία στο 31', όμως και πάλι η μπαλιά του σταμάτησε, αυτή τη φορά από τον Ντελί. Η κορυφαία χάθηκε από τον Μακέντα, ο οποίος στο 33' νικήθηκε από τον Αστρά.

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας AKTOR μπήκε με σκοπό να πιέσει περισσότερο και τελικά κέρδισε πέναλτι στο 62', με τον Αστρά να χρίζεται ήρωας δύο λεπτά αργότερα, μπλοκάροντας την εκτέλεση του Ρεγκίς. Αργότερα ήρθε η μεγάλη φάση για την Καβάλα όταν ο Γκέκας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα μέσα από την μεγάλη περιοχή. Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε αλλά τέρμα μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας δεν σημειώθηκε, με τους συλλόγους να οδηγούνται στην παράταση.

Eκεί στο 93' ο Μπαρτόλο έχασε την πρώτη καλή στιγμή, με το σουτ του να περνάει πάνω από το δοκάρι. Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν για ένα γκολ, κλείνοντας την Καβάλα στο δικό της μισό.

 Η μεγάλη φάση ήρθε στο 102', όταν ο Τζίμας νικήθηκε από τον Αστρά στο τετ α τετ. Μετά από αυτή ακολούθησε το γκολ, με τον Καλτσά να βγάζει σέντρα τον Τζίμα και εκείνος στο 115' να σκοράρει με πλασέ για το τελικό 0-1.

ΚΑΒΑΛΑ: Αστράς, Ίτσιος, Τσαμούρης, Πάσαγκιτς, Δαλιανόπουλος (46' Κατσούρι), Μέτσε (96' Λέλεκας), Παπαδόπουλος (86' Κασέμι), Γαβριηλίδης, Αναστασόπουλος (60' Δημητριάδης), Εμπούκα (60' Μάντιτς), Γκέκας (72' Κόμλιας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ AKTOR: Τσιντώτας, Γκαρθία (86' Μπιλέ), Αλβάρεζ (98' Χουχούμης), Τριανταφυλλόπουλος, Ντέλι, Τζανδάρης (56' Γκος), Μούμο (98' Ρέντζιτς), Καλτσάς, Παλάσιος (46' Μπαρτόλο), Ρεγκίς (69' Τζίμας), Μακέντα.




    Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

    Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

    Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

    Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.