Κατηγορούν τον γιο του Νετανιάχου πως βρίσκεται στο Μαϊάμι εν μέσω πολέμου με τη Χαμάς

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2023

Εξοργισμένοι είναι, όπως μεταδίδουν οι Times, οι έφεδροι στο Ισραήλ με τον γιο του Μπενιαμιν Νετανιάχου, Γιαΐρ, ο οποίος παραμένει στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών την ώρα που η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο με τη Χαμάς.

Ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ βρίσκεται στη Φλόριντα από τον περασμένο Απρίλιο, την ώρα που ο πατέρας του τού έχει ζητήσει να μην κάνει αναρτήσεις πάνω στο Μεσανατολικό και σ' άλλα θέματα, καθώς έχει κατηγορηθεί πολλάκις για συκοφαντική δυσφήμιση.

Οι Times μίλησαν με αρκετούς από τους εφέδρους, που έσπευσαν στη χώρα τους για να πολεμήσουν τη Χαμάς, με αρκετούς από αυτούς να εκδηλώνουν την ενόχλησή τους με το γεγονός ότι ο Γιαΐρ Νετανιάχου απολαμβάνει τις διακοπές του στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. «Ο Γιαΐρ απολαμβάνει τις διακοπές του στις παραλίες του Μαϊάμι, την ώρα που εγώ βρίσκομαι στο μέτωπο και πολεμώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους στρατιώτες, μιλώντας στο αγγλικό μέσο.

Ισραήλ: Τι υπογραμμίζουν έφεδροι για τον γιο του Νετανιάχου

«Εμείς είμαστε αυτοί που αφήνουμε τη δουλειά, τις οικογένειές, τα παιδιά μας, για να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας στην πατρίδα και τη χώρα, όχι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση» είπε άλλος έφεδρος, εμφανώς ενοχλημένος με την κατάσταση.

«Τα αδέλφια μας, οι πατεράδες μας, οι γιοι μας, όλοι πηγαίνουν στην πρώτη γραμμή, αλλά ο Γιαΐρ δεν είναι ακόμα εδώ. Αυτό δεν βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην ηγεσία της χώρας» πρόσθεσε, επίσης, για την κατάσταση στο Ισραήλ.

Άλλος στρατιώτης, που «υπηρετεί» στα σύνορα με τη Γάζα, είπε σχετικά: «Επέστρεψα αεροπορικώς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχω δουλειά, ζωή, οικογένεια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω εκεί και να εγκαταλείψω τη χώρα μου, το λαό μου, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Πού είναι ο γιος του πρωθυπουργού; Γιατί δεν είναι στο Ισραήλ;»

«Είναι η πιο ενωτική στιγμή για εμάς τους Ισραηλινούς στην πρόσφατη ιστορία μας και όλοι μας θα έπρεπε να είμαστε εδώ αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του γιου του πρωθυπουργού» υπογράμμισε καταληκτικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.