Κάτι έχει αλλάξει στη σχέση Ιβάν-Λουτσέσκου μετά τη Μάλμε, ας ελπίσουμε και τώρα να συνεχίσουν την χέρι -χέρι πορεία

Κώστας Πετρωτός07 Οκτωβρίου 2024

Υπάρχουν αρκετά θέματα που προέκυψαν μέσα από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Λιβαδειά. Καταρχάς, οι νεοαποκτηθέντες παίκτες μετρήθηκαν και ουσιαστικά δικαίωσαν τον Λουτσέσκου που εξηγούσε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να παίξουν.

Θα έλεγε κανείς ότι μόνο ο Λόβρεν έδειξε ότι δεν θα αργήσει να βγάλει όλη την ποιότητα που έχει, αφού φάνηκε να πατάει καλά από την αρχή, όμως σίγουρα του λείπει ρυθμός και ένας επαρκής βαθμός συνεννόησης με τους νέους συμπαίκτες του. Ο Μπακαγιόκο προβλημάτισε γιατί ναι μεν είναι ένας παίκτης χωρίς προετοιμασία, αλλά θα περίμενε κανείς παιχνίδι με το παιχνίδι να εμφανίζεται καλύτερος, κάτι που δεν συνέβη χθες. Όσο για τους νέους ηλικιακά, Σορετίρε και Γκόμες είναι σίγουρα ταλαντούχοι, αλλά έχουν πολλά να μάθουν ακόμη σε επίπεδο τακτικής.

Ένα άλλο θέμα είναι οι αποδείξεις που έδωσαν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο ότι τυχαία δεν είναι πρωταγωνιστές. Ωστόσο, το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο ήταν οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου και η ενόχληση που έχει για την κριτική που γίνεται στη ομάδα εσωτερικά για το ποδόσφαιρο που παίζει και την πίεση που δέχεται.

Το τι ακριβώς είπε ο Λουτσέσκου πλέον είναι γνωστό σε όλους. Εμείς όμως πρέπει να θυμίσουμε τι έλεγε στο τέλος της φετινής περιόδου προετοιμασίας, πώς όταν μιλάει με τον Ιβάν ηρεμεί και ξέρει ότι πρέπει να κάνει υπομονή αλλά στο τέλος η ομάδα αποκτά κάτι καλό στις μεταγραφές.

Προφανώς, ούτε τα πιστεύω του Σαββίδη, ούτε εκείνα του Λουτσέσκου έχουν αλλάξει από τότε, άρα αν υπάρχει κάτι που είναι διαφορετικό είναι κάποια γεγονότα. Και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ είναι ο αποκλεισμός από την Μάλμε. Το ζητούμενο, πλέον, είναι αν η διαφορά στις απόψεις Λουτσέσκου-Σαββίδη για την ομάδα είναι διαχειρίσιμη, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα που οι δυο τους πήγαιναν χέρι -χέρι ή έχει ραγίσει το γυαλί στη σχέση τους. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία, ωστόσο, οι δηλώσεις του Λουτσέσκου από μόνες τους δείχνουν ότι υπάρχει ζήτημα προς επίλυση, καθώς διαφωνίες που παλιότερα έμεναν σε εσωτερικό επίπεδο πλέον κοινοποιούνται.

Ο 55χρονος τεχνικός ζητάει την πίστωση χρόνου που έχει κάθε ομάδα που ξαναχτίζεται και έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές όπως ο ΠΑΟΚ και θα φανεί στην πράξη αν αυτό συμβεί.

Πάντως είναι απορίας άξιο πώς από την κοινή φωτογράφηση στο Πόρτο Καρράς, τις δηλώσεις Σαββίδη ενώπιον των παικτών και προπονητή ότι αυτός ο ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερο της 12ετιας του, που πάντως ο Λουτσέσκου το ερμήνευσε ως δήλωση για να μπει πίεση στον ίδιο και τους παίκτες του, φτάσαμε στο χθεσινό σχόλιο του Ρουμάνου τεχνικού.

Μέσα στο διάστημα της διακοπής θα γίνουν σίγουρα εσωτερικές συζητήσεις και ας ελπίσουμε να καταλήξουν την διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που θα επιτρέψει στο περιβάλλον του ιδιοκτήτη και του προπονητή να συνεχίσουν να συνυπάρχουν πετυχημένα όπως το έκαναν ως τώρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.