Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε ταυτότητα;

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2023

«Πρέπει να αλλάξω ταυτότητα;», «μπορώ να ταξιδέψω με την παλιά», «πότε λήγει η ταυτότητά μου», είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες, αλλά όχι για πολύ καιρό ακόμη, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις νέες ταυτότητες, οι οποίες ήδη εκδίδονται από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τις νέες ταυτότητες, υπάρχει πλέον ημερομηνία λήξης (10 χρόνια), οπότε ο κάθε πολίτης θα πρέπει να την ανανεώσει. Εκτός βέβαια, αν μέσα σε αυτό το διάστημα υπάρξει σημαντική φθορά ή απώλεια, οπότε θα πρέπει να το δηλώσει και να βγάλει καινούργια.

Τι ισχύει για τις παλιές

Τι ισχύει όμως για όσους έχουν ακόμη παλιά ταυτότητα; Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι οι νέες ταυτότητες θα είναι υποχρεωτικές από το 2026, συνεπώς υπάρχουν δύο ακόμη χρόνια ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών από τους πολίτες.

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν η ταυτότητα που έχουμε (δεν μιλάμε εδώ για τις νέες, που έχουν πλέον ημερομηνία λήξης), έχει λήξει ή όχι και αν μπορούμε να ταξιδέψουμε με αυτήν. Διαβάστε περισσότερα στο mynews.gr


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.