«Καθαρίζει» τον ΟΣΦΠ και αφοσιώνεται στο τρόπαιο

Metrosport Team13 Μαΐου 2023

Γράφουν οι Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Δύο μεγάλες ευκαιρίες έχει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει την προνομιούχο θέση που θα τον οδηγήσει στο Europa League με ξεκάθαρες πιθανότητες να προκριθεί και στους ομίλους της δεύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δύο ευκαιρίες, στα ισάριθμα παιχνίδια που απομένουν έως το τέλος της σεζόν. Μία στο Πρωτάθλημα και μία ακόμη στον τελικό.

Το ιδανικότερο για τον Δικέφαλο είναι να κερδίσει τον Ολυμπιακό την Κυριακή στην Τούμπα. Στην ισοβαθμία θα τον “καπαρώσει” και θα πάρει σίγουρα την τρίτη θέση. Με αυτό τον τρόπο, θα θέσει οριστικά νοκ άουτ τον αντίπαλό του. Δεν θα του δώσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Και ύστερα, εφόσον κερδίσει τους Πειραιώτες, θα μπορέσουν οι παίκτες και ο Λουτσέσκου να αφοσιωθούν απόλυτα στον τελικό του Κυπέλλου. Εκεί όπου, ένα τρόπαιο θα βρίσκεται πάνω στο τραπέζι για τον Δικέφαλο. Και τα τρόπαια, τα κερδίζει αυτός που τα θέλει περισσότερο.

Στο κακό σενάριο ενός αρνητικού αποτελέσματος την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει και το τρόπαιο του Κυπέλλου αλλά και την ευρωπαϊκή θέση που οδηγεί στο Europa League στο τελευταίο ματς της σεζόν. Εφόσον πετύχει στον τελικό θα υπάρξει αυτή η διπλή ικανοποίηση από το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Είναι όμως προτιμότερο να μην δώσει ελπίδες στον αντίπαλό του για την Ευρώπη. Η υπόθεση Europa League πρέπει να τελειώσει πρακτικά την Κυριακή. Για να αφοσιωθούν οι παίκτες και ο προπονητής στον πολύ μεγάλο στόχο που είχε τεθεί από το περασμένο καλοκαίρι. Να φέρουν δηλαδή ένα τρόπαιο στην Τούμπα, μία κούπα στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε τα τρόπαια “γεννούν” νέους οπαδούς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.