«Καθάρισε» τη Γαλλία σε 4 λεπτά και έκλεισε θέση στον τελικό η Ισπανία

Metrosport Team09 Ιουλίου 2024

Τέσσερα λεπτά ήταν αρκετά για την Ισπανία για να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα, να επικρατήσει με 2-1 της Γαλλίας και να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του Euro 2024. 

Γεμάτο ενέργεια και γκολ ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και οι δυο ομάδες ήταν ιδιαίτερα εύστοχες. Οι Γάλλοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο ένατο λεπτό όταν οΝτεμπελέ είδε την κίνηση του Εμπαπέ από τα αριστερά, ο Νάβας τού έδωσε χώρο, ο Γάλλος σταρ πάτησε περιοχή, έκανε το γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Κολό Μουανί πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Η Ισπανία δεν έχασε την ψυχραιμία της και προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη για την αντίπαλη εστία. Μέσα σε τέσσερα λεπτά κατάφερε να γυρίσει την πλάστιγγα υπέρ της σημειώνοντας δυο τέρματα. Στο 21ο λεπτό ο Γιαμάλ χάρισε, ίσως, το πιο ομορφο γκολ της διοργάνωσης κάνοντας το 1-1. Ο 16χρονος εκτός περιοχής ντρίμπλαρε τον Ραμπιό, εκτέλεσε πλασαριστά με το αριστερό πόδι, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα οι Ισπανοί ανέτρεψαν το εις βάρος τους αποτέλεσμα όταν ο Νάβας έκανε την σέντρα, η άμυνας της Γαλλίας δεν έδιωξε μακριά, ο Όλμο με μαγική ντρίμπλα προσπέρασε τον Τσουμενί, έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στον Κουντέ και κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ κατοχυρώθηκε στον Ισπανό παίκτη, καθώς η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλλία απείλησε στο 53' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντεμπελέ, ο Τσουαμενί πήρε την κεφαλιά αλλά ο Σιμόν μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα ο Εμπαπέ επιχείρησε ένα σουτ αλλά ο τερματοφύλακας των Ισπανών ήταν σε ετοιμότητα. 

Στο 63' η κεφαλιά του Ουπαμεκανό, έφυγε άουτ. Στο 76΄ο Κουντέ έδωσε εντός περιοχής στον Ερναντές αλλά η μπάλα έφυγε μακριά. Στο 81ο λεπτό ο Γιαμάλ προσπάθησε να σημειώσει ένα ακόμη εντυπωσιακό τέρμα, όταν συνέκλινε από τα δεξιά, εκτέλεσε με το αριστερό εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. 

Η Γαλλία έχασε μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ στο 86΄όταν ο Εμπαπέ σούταρε εντός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά χωρίς να απειλήσει τον Σιμόν. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και η Ισπανία έκλεισε θέση για τον τελικό. 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Ισπανία: Σιμόν, Νάβας (58' Βιβιαν), Νάτσο, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ροντρίγκο, Φαμπιάν, Γιαμάλ (93' Τόρες), Όλμο, Ουίλιαμς (93' Θουμπιμέντι), Μοράτα

Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντές, Ραμπιό (62' Καμαβιινγκα), Καντέ (62΄Γκριεζμάν), Τσουαμενί, Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Κολό Μουανί (62' Μπαρκολά)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.