Καθαρή δουλειά από τον Άρη που στέλνει αισιόδοξα μηνύματα

Βασίλης Μάστορας24 Αυγούστου 2024

Ο Άρης νίκησε τις Σέρρες με το «φτωχό» σε σχέση με την απόδοση του και τις ευκαιρίες που δημιούργησε 1-0, και «αγόρασε» χρόνο για να δουλέψει σε περισσότερο ήρεμο κλίμα. Χρόνο τον οποίο έχει ανάγκη προκειμένου να προσαρμοστούν απόλυτα οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Στόχος που είναι ένα βασικό ζητούμενο για τους «κίτρινους», από την πρώτη αγωνιστική της φετινής Stoiximan Super League.

Στοίχημα το οποίο, όπως φάνηκε και χθες, άρχισε σιγά σιγά να το κερδίζει. Ο Μάντζιος έδειξε τόλμη χθες στις Σέρρες, προφανώς γιατί κάτι θα είδε στις προπονήσεις. Έτσι ξεκίνησε τον αγώνα με Σίστο και Ντιαντί στα άκρα της επίθεσης και τον Σιφουέντες στο κέντρο παρτενέρ του Μόντσου. 

Επιλογές οι οποίες τον έβγαλαν σε μεγάλο βαθμό, τηρουμένων πάντα των δεδομένων, ασπροπρόσωπο. Ο Σιφουέντες ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ του Άρη, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και λειτούργησε καλά τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. 

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχε καλή συνεργασία με τον Μόντσου. Υπήρχε βεβαίως ένα διάστημα προσαρμογής στα πρώτα 15 λεπτά το οποίο το εκμεταλλεύτηκε ο Πανσερραϊκός και δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες. Τίποτε περισσότερο από τους γηπεδούχους οι οποίοι είχαν πρόβλημα στον άξονα με Στάϊκο και Λιάσο, το οποίο δε λύθηκε ούτε όταν ο Γρηγορίου έβαλε στη θέση τους Κατούν και Πετρούτσι.

Ο Άρης δικαιούται να νιώθει ικανοποίηση και για την αμυντική του λειτουργία. Οι αμυντικοί ήταν πολύ καλοί τόσο στο χαμηλό όσο και στο ψηλό παιχνίδι, ενώ ο Μάγιο κέρδισε όλες τις μονομαχίες με τον Σαλαζάρ. Επιθετικά οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα αν κυκλοφορούσαν περισσότερο γρήγορα την μπάλα και απέφευγαν τα αβίαστα λάθη. 

Ο Ντιαντί έδειξε για μία ακόμη φορά ότι διαθέτει το ταλέντο για να δώσει λύσεις στο δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ ο Σίστο που έχει καλό βιογραφικό θέλει χρόνο για να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού της ομάδας, κάτι που δεν ισχύει για τον νεαρό Αφρικανό.

Για τον Άρη πάνω απ’ όλα μετράει το τελικό αποτέλεσμα. Σαφώς και η ομάδα είχε αδυναμίες, αλλά αυτές ήταν προϊόν κυρίως της προσαρμογής των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών. Το σίγουρο είναι ότι ο Μάντζιος έχει εναλλακτικές για την 11άδα που σημαίνει ότι θα υπάρξει ανταγωνισμός, άρα και πρόοδος.

Ο διαιτητής Τσιμεντερίδης, απέτυχε στη διαχείριση του αγώνα και επιστράτευσε τις κίτρινες κάρτες προκειμένου να μη χάσει τον έλεγχο, αλλά το παράκανε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.