Τραγωδία στην Κατερίνη: Νεκρός 42χρονος σε εργατικό δυστύχημα

Μάνος Χατζάκης02 Μαΐου 2024

Την τελευταία του πνοή άφησε 42χρονος, πατέρας δύο παιδιών, στην Κατερίνη, μετά από εργατικό δυστύχημα, που σημειώθηκε πριν από 10 ημέρες.

Ο Βασίλης Ζαφειρόπουλος έδωσε μάχη για τη ζωή του, ωστόσο δυστυχώς κατέληξε το βράδυ της Μ. Τετάρτης (1/5).

Έχασε τη μάχη

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή… Ο 42χρονος εργαζόμενος, που είχε σοβαρό ατύχημα προ 10ημέρου στην Κατερίνη, έχασε τελικά τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο άνδρας, πατέρας 2 παιδιών, εργάζονταν σε χαρτοβιομηχανία της περιοχής και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης, τραυματίστηκε σοβαρά χειριζόμενος ένα κλαρκ. Του έγινε ΚΑΡΠΑ, διασωληνώθηκε άμεσα σε νοσοκομείο, ωστόσο μετά από 10 μέρες δεν άντεξε και το βράδυ της Μ. Τετάρτης, την Πρωτομαγιά, κατέληξε.

Πριν από έναν χρόνο

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν από έναν χρόνο περίπου είχε σημειωθεί ξανά εργατικό δυστύχημα. Πάλι θανατηφόρο... Με άνθρωπο, που έπεσε από γερανό. Στην ίδια πάλι εταιρεία.

Η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή του, προ ημερών και συγκεκριμένα από τις 22/4 το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης, είχε τονίσει:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης έχει κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα και έχει τονίσει ότι η ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Δυστυχώς χθες το μεσημέρι ακόμη ένας συνάδελφος τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας και πλέον δεν υπάρχει εβδομάδα σε αυτή τη χώρα χωρίς εργατικό δυστύχημα ή ατύχημα, αποτέλεσμα και της εντατικοποίησης σε πολλούς χώρους εργασίας.

Πρόκειται για νεότατο συνάδελφο, ο οποίος ενώ εκτελούσε εργασίες χειριστή κλαρκ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν ήταν κάτοχος της σχετικής άδειας, τραυματίστηκε σοβαρά. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό επιτέλους από κάθε πλευρά ότι το επάγγελμα του χειριστή έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας και είναι απαραίτητο να τηρούνται από όλους οι κανόνες ασφαλείας.

Το Τεχνικό τμήμα του ΣΕΠΕ Πιερίας που είναι και η αρμόδια υπηρεσία για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας και η αστυνομία πρέπει να πραγματοποιήσουν άμεσα εξονυχιστική έρευνα όλων των πλευρών αυτού του εργατικού ατυχήματος. Για μια ακόμη φορά θα επαναλάβουμε και θα τονίσουμε ότι είναι αναγκαία τα αυστηρά προληπτικά μέτρα και το τεχνικό τμήμα του ΣΕΠΕ του Νομού μας να εντείνει και να πυκνώσει τους ελέγχους, επιβάλλοντας κυρώσεις και αυστηρά πρόστιμα όταν δεν τηρούνται τα απαραίτητα και τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα προστασίας.

Δε θα σταματήσουμε να το λέμε. Μέτρα εδώ και τώρα. Να διευκρινιστούν τα αίτια του τελευταίου ατυχήματος, αλλά και όλων όσων έχουν προηγηθεί και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν».

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες, μάλιστα, υπήρξαν κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους της επιχείρησης, θέλοντας να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια και την οργή τους για την κατάσταση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.