Καταργείται το νυκτερινό ρεύμα: Ποιες θα είναι πλέον οι «φθηνές» ώρες

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2024

Αλλαγή του πλαισίου σε ό,τι αφορά το νυκτερινό ρεύμα προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με όσα εξήγγειλε πρόσφατα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το νυκτερινό τιμολόγιο καταργείται με τον τρόπο που το ξέραμε και η ζώνη χαμηλής χρέωσης μετατοπίζεται ουσιαστικά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες.

«Μετακινούνται οι καταναλώσεις από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, διότι αυτές τις ώρες έχουμε την περισσότερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή δουλεύουν και τα φωτοβολταϊκά» εξήγησε στην ΕΡΤ ο ενεργειακός επιθεωρητής, Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

«Μετακινούνται οι καταναλώσεις από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, διότι αυτές τις ώρες έχουμε την περισσότερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή δουλεύουν και τα φωτοβολταϊκά» συνέχισε.

 «Το θέμα είναι γιατί το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο κύριος Σκυλακάκης συγκεκριμένα, θεωρεί ότι αυτό το μέτρο θα είναι το πιο αποδοτικό. (…) Διότι τη νύχτα, τις βραδινές ώρες λειτουργούν οι ακριβές μας θερμικές μονάδες που καίνε φυσικό αέριο και λιγνίτη, με αποτέλεσμα το ρεύμα να είναι πολύ ακριβό. (…) Άρα, το φθηνό ρεύμα να το αξιοποιήσει ο καταναλωτής τις πρωινές μεσημεριανές ώρες που δουλεύουν τα φωτοβολταϊκά και δεύτερον να μην πετιέται η περίσσεια της πράσινης ενέργειας στα αζήτητα εκείνες τις ώρες, διότι δεν έχουμε αποθηκευτικά συστήματα».

 Σχετικά με το αν αυτή η αλλαγή συνδέεται και με τα τιμολόγια ρεύματος, ο κ. Χριστοδουλίδης διευκρίνισε ότι «όσοι είχαν νυχτερινό τιμολόγιο, παραδείγματος χάριν, θα μπορούν αυτόματα να μεταθέσουν στο διζωνικό τιμολόγιο και λέγεται διζωνικό διότι η μία ζώνη είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και η άλλη είναι το Σαββατοκύριακο που θα είναι διευρυμένο το ωράριο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.