Καταλήγει στην τριάδα στον άξονα ο Μάντζιος

Γιώργος Στράντζαλης03 Δεκεμβρίου 2023


Ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής, η αναχαίτιση των επιθέσεων του αντιπάλου από τον άξονα και η γρήγορη ανάκτηση κατοχής μέσα από την πίεση ψηλά , παράλληλα με τη διαχείριση της απουσίας του Μπίργκερ Βερστράτε στον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ, οδηγεί τον Άκη Μάντζιο στην απόφαση χρησιμοποίησης σχήματος με τριάδα στον άξονα κι εφόσον καταλήξει σ΄ αυτό, τότε ο Νέβεν Τζούρασεκ έχει προβάδισμα να βρει θέση στην 11άδα.


Μέσα από την ανάλυση του παιχνιδιού της Ένωσης και τις δοκιμές στη διάρκεια της εβδομάδας, ο έλληνας προπονητής δείχνει να έχει καταλήξει σ’ αυτό το σχήμα εκτιμώντας ότι με πιο οργανωμένο άξονα η ομάδα του θα έχει πιο έγκαιρη αντιμετώπιση καταστάσεων στην άμυνα και κυρίως στον έλεγχο και στις ισορροπίες που χρειάζεται η αυριανή αναμέτρηση. Η αλλαγή διάταξης όμως δεν σημαίνει και αλλαγή προσέγγισης συγκριτικά με την πετυχημένη συνταγή που είχε ο Αρης στον πρόσφατο αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, σημαδεύοντας τις προϋποθέσεις στην κόντρα επίθεση μέσα από την πίεση για γρήγορη ανάκτηση κατοχής. 

Βέβαια, στα πλάνα που καταστρώνει υπάρχει μία μεγάλη διαφορά, η οποία αφορά στην απουσία του Βερστράτε. Ο Μάντζιος θα ήθελε ιδανικά να έχει και σε αυτό το παιχνίδι δύο “6άρια”, ούτως ώστε να ελέγξει καλύτερα τον ρυθμό της ΑΕΚ η οποία είναι πιο επιθετικογενής ομάδα αλλά αφενός δεν μπορεί να υπολογίζει στον Βέλγο και αφετέρου δεν δείχνει να έχει στα πλάνα του και την εναλλακτική του Ντουκουρέ. Αυτό τον οδηγεί στην απόφαση επαναφοράς του Βλάντιμιρ Νταρίντα σε ρόλο “8αριού” και της χρησιμοποίησης του Τζούρασεκ ως δεύτερο εσωτερικό μέσο πίσω από τον Ζαν Ζουλ, που θα είναι ο μοναδικός “κόφτης”. Ο προπονητής του Αρη φαίνεται να καταλήγει στην επιλογή του Κροάτη μέσου ποντάροντας στην ταχύτητά του, η οποία χρειάζεται για ένα ματς υψηλού ρυθμού όπως αναμένεται να είναι το αυριανό στην “OPAP Arena” αλλά και στο γεγονός ότι στα λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό ανταποκρίθηκε στον ρόλο ευθύνης του.

Από την άλλη, η επαναφορά του Νταρίντα σε ρόλο εσωτερικού μέσου δεν πηγάζει μόνο από την απουσία του Βερστράτε αλλά και από το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης του Τσέχου στη θέση “10”. Είναι φανερό ότι αποδίδει καλύτερα και βγάζει περισσότερα τρεξίματα σε ρόλο εσωτερικού μέσου και με την υποστήριξη του χαφ και του παρτενέρ του στο “8”, σε αντίθεση με τα τελευταία παιχνίδια που φάνηκε εγκλωβισμένος λόγω περιορισμένου χώρου παίζοντας πίσω από τον Μορόν. 

Η απόφαση για χρησιμοποίηση τριάδας στον άξονα δεν αλλάζει κάτι στα υπόλοιπα στα πρόσωπα της επίθεσης, ωστόσο προϋποθέτει περισσότερη δραστηριότητα τόσο από τα εξτρέμ (Παναγίδης-Σουλεϊμάνοφ) όσο και από τον Ισπανό φορ, ο οποίος θα έχει διπλό ρόλο χωρίς κάποιον παίκτη από πίσω του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.