Καστρίτης: «Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο για την στήριξη»

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2024

Ο τεχνικός του Άρη Γιάννης Καστρίτης μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη απέναντι στον Προμηθέα (86-75). 

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ-3:

«Δεν χρειάζεται να είμαστε υπερβολικοί. Έχουμε πει πως είμαστε στο ξεκίνημα μίας νέας διαδικασίας. Τα παιδιά παλεύουν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτοί πρώτοι στεναχωριούνται αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Κάθε φορά που εμφανιζόμαστε στο γήπεδο, πρώτα για προπόνηση και μετά για αγώνα, είναι έτοιμοι να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να πάρουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά απόψε και πάρα πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο για όλη αυτή τη στήριξη».


Στη συνέντευξη Τύπου ο κόουτς των «κιτρίνων» ανέφερε τα εξής: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα. Πραγματικά, παρότι ήταν στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι μετά την ήττα από τη Χαποέλ, φάνηκε ότι ήμασταν διψασμένοι και έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Με χαροποιεί ότι σε στιγμές που προσπαθούσε ο αντίπαλος να επιστρέψει στο παιχνίδι εμείς λειτουργήσαμε καλύτερα σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Είχαμε σωστές αποφάσεις κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και με έξυπνη διαχείριση στην επίθεση φτάσαμε στη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας γιατί η στήριξη που βλέπω αυτές τις δύο ημέρες που πέρασαν υποδεικνύει ότι είναι δίπλα μας», είπε.

Για την κριτική που δέχθηκε η ομάδα κι αν αυτή οδήγησε στην αντίδραση των παικτών: «Δεν θέλω να το προσεγγίσω έτσι. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό θέλεις να είσαι κάθε μέρα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Προηγείται όμως μια υγιής διαδικασία. Όταν χάνεις και δεν έχεις παίξει καλά κάνεις αυτοκριτική και τα βάζεις με τον εαυτό σου. Αυτό είναι το λίπασμα για να γίνεις καλύτερος και να βελτιωθείς. Δεν είναι εύκολη περίοδος για μας αλλά θα την κάνουμε όλη τη διαδρομή. Όλες οι ομάδες θα την κάνουν. Εμάς μας έτυχε στο ξεκίνημα της χρονιάς αλλά παλεύουμε κάθε μέρα με πρώτο ζητούμενο να είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας. Ήταν συγκινητική η υποστήριξη που δεχθήκαμε από τον κόσμο. Η καλόβουλη κριτική είναι καλοδεχούμενη αλλά πριν από κάθε κριτική είμαστε οι πρώτοι που δεν νιώθουμε καλά. Δεν ήμασταν χάλια πριν από τρεις ημέρες ούτε σούπερ σήμερα. Δεν πρέπει να το προσεγγίσουμε έτσι», απάντησε και ρωτήθηκε επιμέρους για τη συγκινητική υποστήριξη.

«Είναι πολλά. Και οι οργανωμένοι έβγαλαν μια ωραία ανακοίνωση αλλά πέρα από αυτό, πιστέψτε με, ότι ο κόσμος του Άρη και οι άνθρωποι που συναντάμε κάθε μέρα έχουν θετική σκέψη. Συνάντησα κόσμο στον δρόμο που ήρθαν και μου είπαν ότι είναι μαζί σας, ότι μας έχουν εμπιστοσύνη και ότι θα είναι μαζί μας στα εύκολα και στα δύσκολα».

Για την επιστροφή του Νέιτ Λαζέφσκι: «Δώστε μου χρόνο για να σας απαντήσω. Δεν θα διακινδυνεύουμε κάτι με την υγεία του και θα πάρουμε την απόφασή μας αναλόγως της κατάστασής του», εννοώντας ότι θέλει να βεβαιωθεί για την ετοιμότητα του Αμερικανού πριν τον χρησιμοποιήσει.

Για τις διαφορετικές αγωνιστικές εικόνες που παρουσιάζουν οι παίκτες του: «Είναι ένα από τα βασικά κομμάτια που προσπαθούμε να λύσουμε. Μας λείπει η συνέπεια. Έδωσα συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί αυτό που κάνουν δεν είναι εύκολο. Μπείτε στα παπούτσια τους. Μπήκαν σε μια δύσκολη λίγκα και το επίπεδο των αντιπάλων που έχουμε αντιμετωπίσει είναι εξαιρετικά υψηλό. Θα ήταν παράλογο αν συνέβαινε το αντίθετο αλλά επειδή είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας δεν χρειάζεται να είμαστε παραπάνω χαρούμενοι απ’ όσο πρέπει. Πολλά credit στα παιδιά αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή της διαδρομής της βελτίωσης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.