Κασσιτερίδης: «Αυτοί είναι οι στόχοι της ακαδημίας Ακρίτες Κομοτηνής»

Δημήτρης Καλαϊτζής20 Σεπτεμβρίου 2023

Μετά από τρία χρόνια στην ακαδημία του Πανθρακικού ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού. Ο λόγος για τον προπονητή, Γιώργο Κασσιτερίδη (κάτοχος UEFA C), ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του δημιούργησαν την ακαδημία Ακρίτες Κομοτηνής. 

Ο ανερχόμενος τεχνικός από τη Θράκη μίλησε στο metrosport.gr για το εγχείρημα της δημιουργίας ακαδημίας στην Κομοτηνή, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που τον έκαναν να σταματήσει από πολύ μικρή ηλικία το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με την προπονητική.

''Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μια μπάλα στα πόδια. Από ηλικία 6 ετών ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο. Έχω μεγάλο πάθος και αγάπη για το ποδόσφαιρο και σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο πατέρας μου. Τα πρώτα μου βήματα τα έκανα στην ακαδημία του Πανθρακικού, έπειτα πήγα στην Ελπίδα Σαπών και στη συνέχεια στους Αγίους Θεοδώρους. Μετά από ακολούθησε η στρατιωτική μου θητεία και αποφάσισα μετά από ώριμη σκέψη να σταματήσω το ποδόσφαιρο και να ασχοληθώ με την προπονητική. Μου κινούσε πολύ το ενδιαφέρον να μάθω στους μικρούς μας φίλους τα μυστικά του ποδοσφαίρου.



Η πρώτου μου...απόπειρα ως προπονητής ήταν στην ακαδημία Σπαρτάτος για να ακολουθήσουν η ακαδημία του Ολυμπιακού Κομοτηνής, ο Πανθρακικός και πλέον αποτελώ μέλος της οικογένειας των Ακριτών Κομοτηνής. Μιας ακαδημίας της οποίας δημιούργησα εγώ μαζί με συνεργάτες και συναδέλφους του χώρου(Φώτης Κωνσταντινίδη και Νετζατή Αμπντουραχήμ).




Στόχος της ακαδημίας Ακρίτες Κομοτηνής είναι να αγκαλιάσουμε κάθε παιδί ξεχωριστά ανεξάρτητα από το ταλέντο που διαθέτει και να προσπαθήσουμε να του δείξουμε το δρόμο για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. 

Φιλοσοφία και σκοπός της ακαδημίας μας είναι η διαμόρφωση του χαρακτήρα, η ευγενής άμιλλα, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο πολιτισμός της άθλησης. Θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής και έτσι προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις στα παιδιά της ακαδημίας για τον σωστό αθλητισμό, για τη σωστή σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική καλλιέργεια, ενώ όσον αφορά τα αγωνιστικά τμήματα στόχο αποτελεί η μεγιστοποίηση της απόδοσης και η άμεση συνεργασία. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα από σκληρή και μεθοδική δουλειά''.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.