Κάρπαθος: «Συνδυασμός» παραγόντων τα αίτια θανάτου της 40χρονης αθλήτριας

Metrosport Team09 Ιουλίου 2024

Οι καιρικές συνθήκες ευθύνονται, κατά πληροφορίες, για τον τραγικό θάνατος της 40χρονης Anna Konontchouk, που ήταν μέλος του πληρώματος του σκάφους Heaven, το οποίο λάμβανε μέρος στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα σημειώθηκε λόγω του συνδυασμού ελλιπών μέτρων ασφαλείας και ισχυρών ανέμων, καθώς την ώρα του αγώνα έπνεαν άνεμοι 7 - 8 μποφόρ.

Μάλιστα, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν η γυναίκα φορούσε σωσίβιο, ενώ αναφορές υπάρχουν για κύματα που έφταναν μέχρι και τα 2 μέτρα.

Την ίδια ώρα, η διοργανώτρια αρχή αποκάλυψε ότι λόγω των ανέμων, αναγκάστηκαν να  εγκαταλείψουν την υδάτινη πίστα συνολικά 14 σκάφη.

Η ανακοίνωση της διοργάνωσης

«Οι εξαιρετικά ισχυρές εντάσεις του Μελτεμιού που επικρατούσαν στο Καρπάθιο Πέλαγος δυσκόλεψαν το στόλο του Aegean 600, ο οποίος πραγματοποιεί τον περίπλου του Αιγαίου σε μία διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων χωρίς σταθμό, με αποτέλεσμα 14 σκάφη να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Δυστυχώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 40χρονη υπήκοος Γαλλίας από το σκάφος HEAVEN, βορειοδυτικά της Κάσου.

Η 40χρονη βρέθηκε στη θάλασσα με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και οι προσπάθειες ανάνηψης της δεν τελεσφόρησαν. Ολόκληρη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια και οι ιδιαιτέρως οι διοργανωτές εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους για το συμβάν».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.