ΠΑΟΚ: Καρότο και μαστίγιο από τον Λουτσέσκου

Metrosport Team12 Ιουλίου 2024

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ Γ. ΖΑΪΡΗΣ, Γ. ΚΑΣΤΑΝΗΣ

Η αρνητική εικόνα που παρουσίασε ο Πρωταθλητής, κατά διαστήματα στο φιλικό παιχνίδι διάρκειας 120 λεπτών με αντίπαλο την Βελγική Γκενκ, αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης, χθες στο Χορστ.

Έγιναν λάθη, τα οποία πρέπει να διορθωθούν ή κυρίως να μην επαναληφθούν. Είναι σημαντικό να μπορέσουν όλοι οι παίκτες, μηδενός εξαιρουμένου, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή και των συνεργατών του. Σε κάθε περίπτωση, η χθεσινή ημέρα ήταν δύσκολη για τους παίκτες και τον Λουτσέσκου.

Την επομένη της φιλικής ήττας με σκορ 3-1 από την Γκένκ, στον ΠΑΟΚ επιχείρησαν να αλλάξουν το κλίμα. Ο προπονητής του Δικεφάλου, που κακώς δεν μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου μετά την φιλική ήττα, ήταν και χθες μέσα στα… νεύρα. Στο ξενοδοχείο που αποτελεί την βάση της ομάδας στο Χορστ, μίλησε αναλυτικά στους ποδοσφαιριστές. Ήταν εκρηκτικός στις αντιδράσεις του. Επαναλάμβανε πως δεν πρέπει να γίνονται αβίαστα λάθη, τα οποία κοστίζουν στην ομάδα. Όπως συνέβη προχθές. Τόνιζε πως θέλει να παίζουν οι παίκτες του, άμεσο ποδόσφαιρο, χωρίς καθυστερήσεις. Μεταξύ των άλλων επεσήμανε: «Όχι άλλα αβίαστα λάθη στους αγώνες. Να έχουμε συνοχή στο παιχνίδι μας. Και να υπάρχει αλληλλοκάλυψη. Σας ζητώ να παίζουμε με την μία την μπάλα. Χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Εμείς να επιβάλουμε τον ρυθμό και να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Όταν την χάνουμε, πρέπει να καλύπτουμε τα κενά».

Λίγο αργότερα, στις 18:30 ώρα Ελλάδας οι παίκτες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί ο Λουτσέσκου ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές να παίζουν με την μία την μπάλα. Και να αναπτύσσονται από τα άκρα, χωρίς καθυστέρηση. Ζητούσε άμεσα να βγαίνουν οι σέντρες και οι προωθημένοι να πετυχαίνουν τα γκολ. Μετά από μερικά λεπτά προσαρμογής, οι ασκήσεις εκτελέστηκαν με ακρίβεια. Και τότε ακούστηκαν τα πρώτα μπράβο από τον προπονητή του Δικεφάλου. Ήταν νευριασμένος στο ξενοδοχείο και στην θεωρία ανέλυσε όλα τα κακώς κείμενα. Στην πράξη, μέσα στο γήπεδο, μόλις διαπίστωσε πως οι παίκτες ανταποκρίνονται, τους επιβράβευσε.

Είναι γεγονός πως στα δύο αυριανά φιλικά παιχνίδια, το μεσημέρι με την Βελγική Ουνιόν (κάτοχο του Κυπέλλου) και την Φίτεσε το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα έχει την ευκαιρία να βγάλει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Εκεί θα ζητήσει ξεκάθαρα, την βελτίωση της εικόνας της ομάδας σε όλους τους τομείς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.