Κάρλο Αντσελότι: Έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα στη Ρεάλ

Δημήτρης Μπασμπαρέλας25 Σεπτεμβρίου 2024

Κάρλο Αντσελότι... Ο Ιταλός τεχνικός συνεχίζει απτόητος στον πάγκο των «μερένχες». Ένα όνομα, μία ιστορία.

Στην αναμέτρηση με την Αλαβές, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 3-2, ο Αντσελότι έφτασε τα 300 παιχνίδια στον μαδριλένικο πάγκο. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Αντσελότι από τα 300 παιχνίδια μετρά πλέον 216 νίκες και 45 ισοπαλίες, ενώ έχει μόλις 39 ήττες. 

Έγινε έτσι ο δεύτερος προπονητής στην τεράστια ιστορία του συλλόγου, που φτάνει σε έναν τέτοιο αριθμό. Βρίσκεται πίσω μόνο από τον Μιγκέλ Μουνιόθ.

Φυσικά, όπως αρμόζει σε έναν μεγάλο σύλλογο, που σέβεται τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο του club, η Ρεάλ τίμησε τον Αντσελότι και δεν τον ξέχασε. Ο Ιταλός πήρε τη φανέλα με το Νο 300 από τον πρόεδρο, Φλορεντίνο Πέρεθ, όσα και τα παιχνίδια του στον πάγκο...



Όνομα «μύθος»

Από την άλλη, ο Μουνιόθ έχει διπλάσιο αριθμό συμμετοχών από τον Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ. Είναι όνομα «μύθος» για τη Ρεάλ. Άντεξε 14 ολόκληρα χρόνια στον πιο ψυχοφθόρο πάγκο στον κόσμο, ενώ ξεκίνησε αρχικά ως παίκτης και έχτισε ως προπονητής την ευρωπαϊκή κληρονομιά του club. Ο Μουνιόθ θάφτηκε με τη σημαία της Ρεάλ. Σε 605 παιχνίδια, είχε 357 νίκες, 128 ισοπαλίες και 120 ήττες…

Η καριέρα του μετά από τους «μερένχες» δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο highlight, πέρα του τελικού του Euro 1984 με την εθνική Ισπανίας, όπου ηττήθηκε από τη Γαλλία του Πλατινί. Δύο χρόνια αφού αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της «φούρια ρόχα», ο Μουνιόθ έφυγε από τη ζωή. Το 1990, στα 68 του, χωρίς να προλάβει να γνωρίσει τις τιμές που του άρμοζαν.

Μια εβδομάδα μετά τον θάνατό του, τιμήθηκε με το μετάλλιο της αθλητικής αρετής. Ήταν μακράν ο πιο επιτυχημένος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, με συμβολή σε 6 ευρωπαϊκά, 13 πρωταθλήματα και περισσότερα από 600 παιχνίδια στον πάγκο της. Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο μόνος που τον έχει προσεγγίσει και συνεχίζει… Όπως δήλωσε ο Ιταλός; Η Ρεάλ θα είναι η τελευταία... δουλειά της καριέρας του.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως είχε καταγράφει πριν από πέντε μήνες το metrosport.gr, o Κάρλο Αντσελότι είχε γράψει και τότε ένα κομμάτι της ιστορίας, αυτή τη φορά στο UEFA Champions League, στη συναρπαστική ισοπαλία 3-3 της Ρεάλ Μαδρίτης, στην έδρα της, στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών και είχε γίνει τότε ο πρώτος προπονητής, που βρέθηκε σε πάγκους ομάδων σε 200 αγώνες στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.