Καρκίνος του προστάτη: Βρετανία: Διαγνωστικό τεστ δίνει αποτέλεσμα σε 15 λεπτά

Metrosport Team02 Σεπτεμβρίου 2024

Αποτέλεσμα ακριβείας σε μόλις 15 λεπτά δίνει νέο διαγνωστικό τεστ μπορεί να εντοπίσει την παρουσία καρκίνου του προστάτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουν στα χέρια τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Άστον του Μπέρμιγχαμ, πρόκειται για μια νέα τεχνική που αναλύει τη σύνθεση πρωτεϊνών που βρίσκονται σε αποξηραμένο αίμα, καθιστώντας, πιο εύκολο τον εντοπισμό της παρουσίας καρκίνου.

Μάλιστα, η νέα τεχνική, σε αντίθεση με την κυρίαρχη σήμερα μέθοδο ελέγχου, περιγράφεται ως μη επεμβατική και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Μεταξύ άλλων, η ερευνητική ομάδα ανέλυσε δείγματα αποξηραμένου αίματος από 108 άνδρες, υγιείς εθελοντές και ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, διαπιστώνοντας ότι στους φορείς του καρκίνου οι πρωτεΐνες αλλάζουν το τρισδιάστατο σχήμα τους καθώς ενώνονται στα πρώτα στάδια της νόσου.

«Η νέα τεχνική ανοίγει νέες λεωφόρους για τη διάγνωση καρκίνου, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό άλμα προς την εξατομικευμένη φαρμακολογία και ογκολογία», εξήγησε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Ιγκόρ Μεγκλίνσκι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.