Καπράλος: «Ο Αγγελούδης ζήτησε να είναι ένας ο σημαιοφόρος - Επικράτησε η κοινή λογική»

Metrosport Team11 Ιουλίου 2024

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της ΕΟΕ για το αν θα έχουμε έναν ή δύο σημαιοφόρους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ποιους.

«Θέλουμε να γίνεται φασαρία για απλά και σημαντικά θέματα στη χώρα μας. Σημαιοφόροι για εμένα δεν είναι δύο, αλλά και οι 101 αθλητές μας που θα τιμήσουν την πατρίδα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα να έχει τόσους αθλητές στην Ολυμπιάδα. Τα λιοντάρια μας με τεράστια προσπάθεια κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση.  

Όσον αφορά για το θέμα που προέκυψε με τους σημαιοφόρους, ο πρώτος διχασμός ήταν αν θα έχουμε έναν ή δύο και η δικιά μου άποψη ήταν να έχουμε δύο έναν άνδρα και μία γυναίκα. Κάτι τέτοιο δεν άρεσε σε πολλούς και γι΄ αυτό είχαμε ισοψηφία στην ψηφοφορία 13-13. 

Δεν περίμενα ότι θα είχα τέτοια αντιμετώπιση από τέσσερα συγκεκριμένα άτομα, όπως δεν περίμενα και από τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, να ζητήσει να έχουμε έναν σημαιοφόρο. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι ήθελαν να έχουμε γυναίκα μόνο στην τελετή λήξης.  

Οι ψηφοφορίες είναι ανοιχτές και ευτυχώς στο τέλος επικράτησε η κοινή λογική στην Ελλάδα του σήμερα που έχει κάνει τόσο μεγάλα βήματα μπροστά και θα έχουμε δύο σημαιοφόρους στο Παρίσι. Σκεφτείτε πως θα μας αντιμετώπιζαν και τι θα έλεγαν για εμάς οι άλλες χώρες αν είχαμε μόνο έναν σημαιοφόρο».

Για το τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα στο Παρίσι: «Δεν θέλω να μιλάω για αριθμό μεταλλίων πριν τους αγώνες. Δεν είναι μόνο το μετάλλιο, είναι η συνολική προσπάθεια των αθλητών και το πιο σημαντικό ότι κατάφεραν να δώσουν το παρών στην Ολυμπιάδα και να εκπροσωπήσουν την πατρίδα τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός και θα μπορούν να το διηγούνται μετά στα παιδιά τους. Οι αθλητές μας χρειάζονται εγκαταστάσεις και σύγχρονους εξοπλισμούς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.