Καπερνάρος για Μάτι: «θα έλεγα πως η υπόθεση ήταν στημένη από την αρχή ως το τέλος»

Metrosport Team30 Απριλίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Καπερνάρος, εκ των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας για τη δίκη στο Μάτι αλλά και συνήγορος της οικογένειας του Γιώργου Λυγγερίδη , να μιλάει τόσο για την αθώωση των κατηγορουμένων στην υπόθεση της καταστροφικής πυρκαγιάς όσο και για τη δολοφονία του αστυνομικού έξω από του Ρέντη.

Αρχικά για τη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη: «Είναι αόριστη έννοια η Ελληνική Δικαιοσύνη, οι εισαγγελείς και οι δικαστές μαζί με τους νομικούς που είναι συνλειτουργοί της. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε δικαστές και δεν έχω εμπιστοσύνη σε δικηγόρους, έχω εμπιστοσύνη σε εισαγγελείς και υπάρχουν εισαγγελείς που δεν τους έχω εμπιστοσύνη. Εξαρτάται το αποτέλεσμα μίας δίκης από πολλούς παράγοντες, αλλά η κατάσταση τώρα είναι χειρότερη από ότι πριν».

Προσθέτοντας για την απόφαση για το Μάτι: «Επειδή γνωρίζω πολλά, αν ήξερα ότι θα έβγαινε τέτοια απόφαση, θα έλεγα πως θα ήταν καλύτερα να την άφηναν να παραγραφεί. Θα το προτιμούσα από αυτή την έκβαση που υπάρχει, μιλάμε για εξευτελισμό και ξεπεσμό, προτιμούσα να είχε παραγραφεί. Μέσα στα 5 άτομα που κατηγορήθηκαν για κακούργημα υπήρχε ένας επικεφαλής πτέραρχος, ο οποίος έλαβε και προαγωγή. Μάλιστα για λόγους τυπικούς και όχι ουσιαστικούς έγινε πλημμέλημα, με τον ίδιο να είναι πλέον αθώος. Βάσει των όσων έγιναν, θα έλεγα πως η υπόθεση ήταν στημένη από την αρχή ως το τέλος».

Για την υπόθεση Λυγγερίδη: «Η αστυνομία λειτούργησε υποδειγματικά, αν δεν τον έκανε δεν θα ήταν θεσμός, αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι σαν κοινωνία αντικρίζουμε ένα φαινόμενο. Οργανωμένοι χούλιγκαν σήκωσαν το χέρι τους και στόχευσαν τους αστυνομικούς, με τη φωτιά της φωτοβολίδας να καίει για 5 λεπτά στο πόδι του άτυχου Γιώργου Λυγγερίδη».

Τονίζοντας : «Δεν με ενδιαφέρει η οποιαδήποτε διένεξη που υπάρχει μεταξύ του Πρωθυπουργού και κάποιου επιχειρηματία, στην Ελλάδα μιλάμε για ένα τραγικό και ξεπεσμένο κράτος που παρακολουθούμε τέτοια γεγονότα. Τα ίδια μπορεί να γίνουν κάποια στιγμή στο εξωτερικό, αλλά εδώ έχει γίνει κανόνας. Η μεγαλύτερη Εθνική τραγωδία είναι η νοοτροπία του Έλληνα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.