Κάντο όπως στο Καραϊσκάκη

Κώστας Πετρωτός30 Νοεμβρίου 2023

Προφανώς δεν έχει σχέση η Άιντραχτ με τον Ολυμπιακό ως ομάδα. Όσο κι αν διανύει μία μέτρια σεζόν ως τώρα αφού χτίζει μία νέα ομάδα, προέρχεται από ένα διαφορετικό επίπεδο ποδοσφαίρου και κατά συνέπεια μπορεί να βάλει μεγάλη πίεση στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, υπάρχουν ομοιότητες στα δύο παιχνίδια γιατί η Άιντραχτ (όπως και ο Ολυμπιακός που νόμιζε ότι ήταν ανώτερος από τον ΠΑΟΚ) θα παίξει επιθετικά, αφού μόνο με νίκη μπορεί να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο. Κατά συνέπεια, ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρει πολλούς κενούς χώρους για να κάνει την ζημιά στο σύνολο του Ντίνο Τοπμέλερ.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ακολουθήσει ένα πλάνο με ίδια λογική και αυτό έχει κατά νου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Μ» και του Metrosport.gr, ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός σκέφτεται να βάλει βασικό τον Μουργκ (αντί του Κωνσταντέλια) για να δώσει έμφαση στα τρεξίματα και την κάλυψη χώρων, τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι του αγώνα που οι Γερμανοί θα θελήσουν να πιέσουν ασφυκτικά. Θα στηριχθεί και πάλι στον Κεντζιόρα ως παρτενέρ του Κουλιεράκη και θα έχει δίδυμο μέσων τον Οζντόεφ με τον Κεντζιόρα. Η μόνη διαφοροποίηση θα είναι η χρησιμοποίηση του Σαμάτα αντί του Μπράντον που η αλήθεια είναι ότι στο Καραϊσκάκη ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σαμάτα είχε καλή εικόνα κόντρα στην άμυνα της Άιντραχτ στο ματς της Τούμπας.

Υπάρχει και μία άλλη παράμετρος που θα παίξει τον ρόλο της. Ο ΠΑΟΚ θα έχει στο πλευρό του ένα πολύ ενθουσιώδες κοινό και σίγουρα την μεγαλύτερη σε όγκο κερκίδα του σε εκτός Ελλάδας παιχνίδι εδώ και πολλά χρόνια. Αντιλαμβάνεται ο καθένας πολύ εύκολα ότι αν πάει λίγο καλά η ομάδα τότε η κερκίδα θα γίνει ακόμη πιο ενθουσιώδης και θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στους παίκτες του Δικεφάλου. Υπάρχουν οιωνοί ότι η βραδιά μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ μεγάλη για τον ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό και θα χρειαστεί όλοι να δώσουν την θετική ενέργειά τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.