Κανονισμός προπονητών ποδοσφαίρου: Τι ισχύει με τους προπονητές

Metrosport Team16 Αυγούστου 2024

Όλα τα σωματεία ανεξαρτήτως σε ποια κατηγορία αγωνίζονται θα πρέπει να απασχολούν προπονητή διπλώματος ΟΥΕΦΑ.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η ΓΓΑ έχει αναγνωρίσει τα διπλώματα ΟΥΕΦΑ Β και άνω και εκδίδει τις αντίστοιχες άδειες ασκήσεως επαγγέλματος κατόπιν αιτήσεων των προπονητών.

Αναρτήθηκε χθες ο κανονισμός προπονητών από την ΕΠΟ. Δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία Β και Γ κατηγορίας να συνεργαστούν με προπονητές κατόχων διπλώματος ΟΥΕΦΑ C αλλά με την προϋπόθεση ότι θα αναγνωρίσει η πολιτεία το δίπλωμα ΟΥΕΦΑ C και χορηγήσει την αντίστοιχη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Μέχρι να γίνει αυτό από την Πολιτεία τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να απασχολούν προπονητές με δίπλωμα ΟΥΕΦΑ Β και άνω σε όλες τις κατηγορίες.

Τι αναφέρει ο κανονισμός προπονητών

Δικαίωμα εργασίας του Προπονητή ανάλογα με κατηγορία του Διπλώματος UEFA/Ε.Π.Ο που κατέχει. 

1. Οι Προπονητές ποδοσφαίρου έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμα αυτό ανάλογα με την κατηγορία του Δίπλωμα UEFA / Ε.Π.Ο τους και εφόσον είναι κάτοχοι Προπονητικής Ταυτότητας σε ισχύ, ως εξής:



Τι αναφέρει η προκήρυξη της ΕΠΣΜ

ΑΡΘΡΟ 15ο: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 

1. Οι προπονητές των σωματείων της Α1 και της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο., ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFAB (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης ή άλλου Συνδέσμου και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ.Μ. με κατάθεση παραβόλου 75,00 euro.Tο κόστος επιβαρύνει τον προπονητή. 2. Οι προπονητές των σωματείων της Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο Νόμο 4809/19-06-2021/Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου Προπονητών αθλημάτων, ήτοι να είναι κάτοχοι (τουλάχιστον) διπλώματος UEFAΒ και ταυτότητας UEFA / ΕΠΟ τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης ή άλλου Συνδέσμου και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ.Μ., με κατάθεση παραβόλου 75,00 euro.Tο κόστος επιβαρύνει τον προπονητή. 3. Σε περίπτωση, που τα σωματεία της Α1, Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, δεν απασχολούν πιστοποιημένο προπονητή, τότε κανένα φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί να κάθεται στον πάγκο κάθε ομάδας. 4. Οι βοηθοί προπονητών, οι προπονητές φυσικής κατάστασης (γυμναστές) και οι προπονητές τερματοφυλάκων των σωματείων, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFAC (και άνω) και ταυτότητας UEFA / ΕΠΟ τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης ή άλλου Συνδέσμου και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ.Μ., με κατάθεση παραβόλου 75,00 euro.Tο κόστος επιβαρύνει τον προπονητή. -- 12 -- 5. Οι προπονητές των ερασιτεχνικών ομάδων των Π.Α.Ε. και των δεύτερων ομάδων των σωματείων που έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στη Γ’ Εθνική κατηγορία, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις της αντίστοιχης κατηγορίας που θα δηλώσουν συμμετοχή. 6. Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή προπονητή πρέπει να κατατίθενται στην Ε.Π.Σ.Μ. τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, εντός είκοσι (20) ημερών, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός Προπονητών, να πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ.Μ., 7. Ο έλεγχος για όλες τις περιπτώσεις διενεργείται υποχρεωτικά από τους διαιτητές, αναγράφονται τυχόν παρατηρήσεις στο Φύλλο Αγώνα και στους παραβάτες ή τα σωματεία επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στον Κανονισμό Προπονητών της Ε.Π.Ο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.