Κάνετε συχνή χρήση ακουστικών; Ξανασκεφτείτε το...

Metrosport Team18 Σεπτεμβρίου 2024

Πόσο συχνά φοράτε ακουστικά και περπατάτε στον δρόμο ή γυμνάζεστε μαζί τους; Σε κάθε περίπτωση δεν προβαίνετε σε κάποια... αθώα ενέργεια, οπότε ξανασκεφτείτε το.

Βίντεο προσομοίωσης εξηγεί τους κινδύνους, οι οποίοι κρύβονται από την τακτική χρήση των ακουστικών, είτε το κάνετε για λόγους διασκέδασης, είτε για την απομόνωση των εξωτερικών θορύβων.

Αν οι συσκευές δεν συντηρούνται σωστά, τότε δημιουργούνται κίνδυνοι για τον οργανισμό σας και συγκεκριμένα τα αυτιά σας.

Οι λεπτομέρειες δίνονται σε βίντεο στο YouTube, το οποίο δημοσίευσε ο Zack D. Films με τίτλο «Why Your Earbuds Are GROSS» και είναι μόλις 31 δευτερολέπτων.

Τι γίνεται στο αυτί σας

 Όταν λοιπόν τοποθετείτε τα ακουστικά στα αυτιά σας, ενδέχεται να επιτρέπετε, άθελά σας, επιβλαβή βακτήρια να εισέρχονται απευθείας στο κανάλι του αυτιού σας.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο αναφέρονται τα εξής: 

«Όταν βάζετε ένα ακουστικό στο αυτί σας, μπορεί να εισάγετε επιβλαβή βακτήρια απευθείας στο κανάλι (του αυτιού) σας». Στη συνέχεια, δείχνει μια ανησυχητική μικροσκοπική άποψη των ακουστικών, απεικονίζοντας πώς συσσωρεύουν βακτήρια. Κάθε φορά που χρησιμοποιούνται τα ακουστικά, συγκεντρώνουν κύτταρα του δέρματος, ιδρώτα και κερί του αυτιού. Σε συνδυασμό με το υγρό, ζεστό και σκοτεινό περιβάλλον του ακουστικού πόρου, αυτό δημιουργεί το τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων. Εάν δεν καθαρίζετε τακτικά τα ακουστικά σας, συσσωρεύουν αυτά τα βακτήρια, τα οποία μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε λοιμώξεις».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.