Κανακούδης: «Πρέπει να μην κλειστεί ο Άρης, πονηρό το 0-0 της Κροατίας - Βλέπω 1-1 στο Βουκουρέστι και νίκη του ΠΑΟΚ»

Metrosport Team17 Αυγούστου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε πρώην ποδοσφαιριστής Πέτρος Κανακούδης , μιλώντας για τις σημερινές αναμετρήσεις ΠΑΟΚ και Άρη, κάνοντας παράλληλα τις δικές του προβλέψεις για τα σκορ των δύο αγώνων.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: Αρχικά, μίλησε για τα προσωπικά του ενδιαφέροντα αυτόν τον καιρό και την αγάπη του για το πάντελ: «Παίζω μπάλα στην ερασιτεχνική του μορφή πλέον, με φίλους. Όχι επαγγελματικά.

Τον τελευταίο καιρό παίζω και πάντελ. Μου αρέσει το άθλημα και σαν είδος προπόνησης. Είναι πιο εύκολο από το ποδόσφαιρο, αλλά θέλει καλή φυσική κατάσταση. Ο Παντελής Καφές είναι πολύ καλός γιατί έπαιζε και τένις. Με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον Λάμπρο Χούτο έχω επίσης παίξει, είναι πολύ καλοί. Ο Γιάννης ο Μανιάτης έχω ακούσει πως είναι εξίσου καλός, αλλά δεν έχουμε παίξει ακόμη μαζί. Γνωρίζω πως πολλοί ποδοσφαιριστές το κάνουν και ως αποθεραπεία».

Στη συνέχεια, περνώντας στα σημερινά παιχνίδια και ειδικά σε αυτό του Άρη, στάθηκε στην ευκαιρία που έχει ο Χουτεσιώτης να διεκδικήσει γάντια βασικού: «Ο κάθε προπονητής προσπαθεί να διαχειριστεί και να βρει κίνητρα και λέξεις ώστε να πάρει από τους ποδοσφαιριστές του το 100% των δυνατοτήτων τους. 

Ο Τερζής χρησιμοποιεί αυτού του είδους τις εκφράσεις. Ο ίδιος ο Χουτεσιώτης ξέρει από μόνος του τι ευκαιρία του παρουσιάζεται να πάρει τα γάντια βασικού. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν θέλει είτε η ομάδα του να χάσει, είτε να μην έχει καλή απόδοση.

Υπάρχουν όμως και οι άσχημες μέρες στον αθλητισμό. Ειδικά εμείς οι ποδοσφαιριστές κάνουμε το καλύτερο για να αποφύγουμε μια κακή εμφάνιση. Όποιο και αν είναι το σκορ, φαίνεται ακόμη περισσότερο το λάθος του τερματοφύλακα. Είναι δυστυχώς αυτό που μένει».

Για την εικόνα που περιμένει να δείξει ο Άρης στη ρεβάνς του Βουκουρεστίου: «Σίγουρα θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, γιατί ο αντίπαλος θεωρητικά παίζει στην έδρα του. Εμένα η απόδοση του Άρη με εξέπληξε, γιατί στα προηγούμενα παιχνίδια δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Βοήθησε βέβαια και το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές γνώριζαν πως θα έπαιζαν με έναν καλύτερο αντίπαλο από την Αραράτ. 

Σε κάθε περίπτωση ο Άρης έχει ένα γκολ ασφαλείας, πρέπει να το διαχειριστεί σωστά. Δεν έχει να φοβηθεί κάτι από την συγκεκριμένη ομάδα, έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και ποιοτικά.

Αν ξεκινήσει με μια νοοτροπία ότι κλείνομαι και περιμένω, συνήθως το πληρώνει. Θα πρέπει να βγει και να παίξει ποδόσφαιρο, να έχει κατοχή. Να μην δίνει τη μπάλα στον αντίπαλο, γιατί κάποια στιγμή το λάθος θα γίνει. Είναι σχεδόν αδύνατο να μην κάνεις λάθη. Το θέμα είναι να διαχειριστείς όλα τα λάθη. Τουλάχιστον στην αρχή θα πρέπει να έχει τη κατοχή της μπάλας. Φαίνεται πως η ομάδα έχει κάνει την μελέτη της και θα είναι διαβασμένη απέναντι στην αντίπαλο. Εύχομαι τα καλύτερα».

Για τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ στη Τούμπα: «Είναι πονηρό το σκορ της πρώτης αναμέτρησης, γιατί ο ΠΑΟΚ παίζει στην έδρα του. Αυτό από μόνο του τον κάνει πιο επιθετικό. 

Όταν το σκορ όμως είναι 0-0 ευνοεί τους φιλοξενούμενους. Γνωρίζοντας ο φιλοξενούμενος πως παίζει εκτός έδρας, δεν θα είναι τόσο εκτεθειμένος. Γιατί με ένα γκολ θα μείνει εκτός της επόμενης φάσης. Θα πάει να παίξει στην κόντρα, γιατί έχει πολλοί ποιοτικούς παίκτες και θα πάει να κάνει τη ζημιά.

Βέβαια είναι εξίσου διαβασμένος και ο ΠΑΟΚ. Του δίνω ένα αβαντάζ λόγω της έδρας».

Φυσικά, δεν παρέλειψε να κάνει και τις προβλέψεις του για το σκορ των δύο παιχνιδιών: 
«Βλέπω νίκη του ΠΑΟΚ και ισοπαλία του Άρη, θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Δεν θα ανοίξουν πολύ τα σκορ, θα έχουν λίγες φάσεις πιστεύω τα παιχνίδια. Το ίδιο πιστεύω και για  το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα είδα στις προηγούμενες αναμετρήσεις».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.