Κανακούδης για ΠΑΟΚ-Σάμροκ: «Όλα εξαρτώνται από τον ΠΑΟΚ»-Τι είπε για Μπάμπα, Κουλιεράκη και Μονεμβασιώτη

Metrosport Team22 Αυγούστου 2024

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Πέτρος Κανακούδης και αναφέρθηκε στην αποψινή (22/8) πρώτη «μάχη» του ΠΑΟΚ απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς για τα play off του Europa League αλλά και την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον ΠΑΟΚ: «Ήρθε ένας επίπονος αποκλεισμός στο 90’ από το Τσάμπιονς Λιγκ που τόσα χρόνια ο σύλλογος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να μπει στους ομίλους. Ήταν ένας επίπονος αποκλεισμός και για την ομάδα και για τον κόσμο. Από εκεί και πέρα, η ομάδα έπαιξε την 1η αγωνιστική και με την απόδοσή της φάνηκε πως έχει επηρεαστεί από τον αποκλεισμό. Πλέον, οι παίκτες καλούνται να κάνουν το καθήκον τους ώστε η ομάδα να μπει στο League Stage του Europa League. Είναι ανώτερος από τη Σάμροκ Ρόβερς αλλά δεν παύει να είναι δύο παιχνίδια. Θεωρώ πως η πρόκριση θα κριθεί από το σημερινό αποτέλεσμα και ότι όλα εξαρτώνται από την απόδοση του ΠΑΟΚ».

Για το αν θεωρεί πως ο μεγαλύτερος αντίπαλος του ΠΑΟΚ θα είναι η απογοήτευση από τον αποκλεισμό από τη Μάλμε: «Θεωρώ πως μέχρι σήμερα η ομάδα το έχει ξεπεράσει. Πέρασαν αρκετές ημέρες από το παιχνίδι, ήρθε γρήγορα και η επιτυχία απέναντι στον Πανσερραϊκό, ενώ ακολούθησαν και αρκετές ημέρες για να δουλέψουν οι παίκτες. Ο αποκλεισμός ανήκει στο παρελθόν και νομίζω ότι οι παίκτες θα βρουν κίνητρο έχοντας σήμερα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με στόχο την είσοδο στο League Stage του Europa League».

Για την απόδοση του Ράχμαν Μπάμπα στο ξεκίνημα της σεζόν: «Είναι νωρίς για να αξιολογήσουμε έναν ποδοσφαιριστή με 3-4 ματς αν η απόδοση είναι ίδια ή πεσμένη σε σχέση με πέρσι. Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης, έχει χαρακτηριστικά του πλάγιου αμυντικού σε εξαιρετικό βαθμό και, επειδή έπαιζα σε αυτή τη θέση, θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος αριστερός πλάγιος αμυντικός της Super League. Παίρνοντας παιχνίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν θα είναι στα περσινά στάνταρ απόδοσης».

Για το αν η δεξιά πλευρά της άμυνας ήταν ο αδύναμος κρίκος στον αποκλεισμό από τη Μάλμε: «Όλη η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ υστερούσε και γενικότερα είναι κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει ο ΠΑΟΚ, να δίνει τόσες ευκαιρίες στον αντίπαλό και να δέχεται τόσα γκολ. Δεν μπορούμε να σταθούμε σε έναν ποδοσφαιριστή ή μια πλευρά μόνο, είναι όλη η αμυντική λειτουργία. Η αμυντική λειτουργία μιας ομάδας ξεκινά από τον επιθετικό».

Για την αποχώρηση Κουλιεράκη: «Είναι μια τεράστια απώλεια, από πολλές απόψεις κι αν το δεις. Τεράστια απώλεια για το αγωνιστικό από τη μια, από την άλλη όμως είναι και μια επένδυση που έδειξε μια φορά ακόμη πώς λειτουργούν οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ, συνεισφέροντας σοβαρά ποσά από πωλήσεις παικτών στα ταμεία της ομάδας. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, είναι ένας παίκτης που και επιθετικά έχει συνεισφέρει πετυχαίνοντας γκολ είτε με σουτ είτε με στατικές φάσεις. Από την ομάδα φεύγει ένας ηγέτης. Είχε ηγετικά στοιχεία στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Δείχνει μεγάλη ωριμότητα και προσωπικότητα σε μεγάλους αγώνες, έχει ποιότητα και αυτοπεποίθηση, έχει εκπαιδευτεί σωστά. Δείχνει ότι είναι σοβαρό παιδί. Φαίνεται και από το πόση εκτίμηση έχει από το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό».

«Έχει τη δυναμική ο Μονεμβασιώτης»

Επιπλέον, έχοντας διατελέσει στο παρελθόν και ποδοσφαιριστής του Ηρακλή ερωτήθηκε και για την είσοδο του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη στους «κυανολεύκους», του οποίου το εγκώμιο έπλεξε.

«Είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας, γνωστές οι επιχειρήσεις του. Δείχνει με τις κινήσεις του ότι η ανταπόκριση του προς την ομάδα του Ηρακλή είναι σοβαρή και ότι έχει τη δυναμική να επαναφέρει την ομάδα στη Super League. Δεν έχει δώσει δικαιώματα αφερεγγυότητας, ίσα ίσα όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια όσον αφορά τις οικονομικές τους συναλλαγές», κατέληξε ο Πέτρος Κανακούδης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.