Κανακούδης: «Αρέσει στην Ελσίνκι να έχει την κατοχή, δίκαια φαβορί ο ΠΑΟΚ»

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2023

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Πέτρος Κανακούδης, οποίος στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της φιλανδικής Ίντερ Τούρκου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για την εμπειρία στη Φιλανδία, ενώ αναφέρθηκε και στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League, Ελσίνκι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Ήμουν πάρα πολύ ικανοποιημένος με τους ανθρώπους της Ίντερ Τούρκου και για αυτό έμεινα εκεί τρία χρόνια. Αυτό που με κράτησε στη Φιλανδία ήταν η οργάνωση, η συνέπεια, η συμπεριφορά του συλλόγου και όλα αυτά έπαιξαν ρόλο και έμεινα εκεί τόσα χρόνια. Περνούσα πολύ καλά στη χώρα.

Οι 6-7 ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος σίγουρα δίνουν καλύτερα συμβόλαια και έχουν καλύτερες συνθήκες από τις ομάδες της Φιλανδίας, αλλά οι υπόλοιπες ομάδες της Ελλάδας δεν έχουν καμία διαφορά με τις φιλανδικές.

Η Ελσίνκι είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Φιλανδίας, τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμη πρωταθλήτρια στη χώρα, ενώ έχει και τα μεγαλύτερα συμβόλαια. 

Όσον αφορά τα γήπεδα στη χώρα, όσο ανεβαίνεις πιο ψηλά και πας στο βορρά συναντάς περισσότερα γήπεδα με το τεχνητό χλοοτάπητα, γιατί οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες για να συντηρηθεί ο φυσικός χλοοτάπητας σε καλή κατάσταση, οπότε αναγκάζονται οι ομάδες να χρησιμοποιούν τεχνητό, αλλά τα γήπεδα εκεί είναι εξελιγμένα και μερικές φορές είναι καλύτερα απ' ότι αυτά με φυσικό χλοοτάπητα. Δεν θα έχουν πρόβλημα οι παίκτες του ΠΑΟΚ με το γήπεδο της Ελσίνκι.».

Για τους Φιλανδούς οπαδούς και τη νοοτροπία: «Το ποδόσφαιρο στη Φιλανδία το αντιμετωπίζουν ως ψυχαγωγία, ως διασκέδαση, όποιο να είναι και το σκορ, είτε χάσει η ομάδα τους, είτε νικήσει η ομάδα τους».

Για τους Φιλανδούς ποδοσφαιριστές και την Ελσίνκι: «Γενικά οι Φιλανδοί ποδοσφαιριστές είναι περισσότερο αθλητικοί και οι ομάδες κινούνται με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά για να αποκτήσουν παίκτες. Από εκεί και πέρα προσπαθούν να βελτιώσουν τα τεχνικά στοιχεία του κάθε παίκτη.

Της αρέσει της Ελσίνκι να παίζει ποδόσφαιρο, να έχει την κατοχή της μπάλας και πιστεύω πως θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ είναι δίκαια φαβορί και εξαρτάται από τη διάθεση του ΠΑΟΚ και κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.