«Καμπανάκι» Μαρουσάκη: «Ο Σεπτέμβρης κλείνει με κακοκαιρία που θυμίζει Daniel»

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2023

Πριν την έλευση της νέας κακοκαιρίας, για την οποία προειδοποιεί ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ένα μικρό καλοκαιρινό διάλειμμα θα έχουμε το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα (20/9) ο καιρός θα είναι καλός με κάποιες μπόρες προς τα βόρεια ορεινά, κυρίως το απογεύμα. Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν θα προβληματίζει.

Η Πέμπτη θα κυλήσει με κάποιες περισσότερες μπόρες ίσως και στα κεντρικά της χώρας. Η Παρασκευή θα είναι μία πιο καλοκαιρινή ημέρα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει περισσότερο, αγγίζοντας τους 34 βαθμούς το Σάββατο και το καλοκαίρι να διαρκεί έως την Κυριακή.

Μέχρι εκεί όμως αφού τα δύσκολα... ακολουθούν σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Θα πάμε με αρκετή ζέστη και από την Κυριακή το απόγευμα έρχεται μια πιο ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, θα οργανώσει ένα κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή της Ιταλίας και πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel που ζήσαμε πρόσφατα», είπε, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα μετεωρολογικά δεδομένα».

Όπως είπε, ο μετεωρολόγος η κακοκαιρία δεν θα έχει ίδια ένταση με τον Daniel, όμως φαίνεται πως θα φέρει και πάλι αρκετή βροχή στη Θεσσαλία.

«Στην ίδια ένταση δεν θα είναι, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.