«Καμπανάκι« για την αποστολή της Ζ ΜΑΚ στην Πολωνία

Metrosport Team19 Ιουλίου 2024

Πλειάδα ερωτημάτων φαίνεται πως έχει προκαλέσει η αποστολή αμφίβιων επίλεκτων Ελλήνων κομάντος της Ζ ΜΑΚ στην Πολωνία, προκειμένου να συμμετάσχουν σε άσκηση του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», πηγές από το ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν την είδηση, αλλά το γεγονός επιβεβαιώνεται, με την επιθετική διμοιρία των επίλεκτων κομάντος που ελέγχει τα μικρά νησιά και τις νησίδες του Αιγαίου να μεταβαίνει στην Πολωνία.

Κι αυτό διότι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πέντε ΜΑΚ του Αιγαίου είναι υποστελεχωμένες. Κάποιοι μιλούν για ποσοστό επάνδρωσης κάτω του 50%, δηλαδή αν εμφανίζεται προβλεπόμενη δύναμη π.χ. 40 άτομα στην κάθε διμοιρία, οι τοποθετημένοι μπορεί να είναι 30 και η παρούσα δύναμη μπορεί να πέφτει στα 20 άτομα, κάτι που δυσχεραίνει την προβλεπόμενη κάλυψη του Αιγαίου.

«Η Ζ ΜΑΚ αναλαμβάνει πάντα τις πιο επικίνδυνες αποστολές και είναι επιθετική Μοίρα, όχι αμυντική, γι’ αυτό και η απουσία της από το Αιγαίο, σε περίπτωση έντασης, θα είναι πολύ σημαντική για την πατρίδα μας», αναφέρει καταλήγοντας στο σχετικό ρεπορτάζ η «Δημοκρατία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.