Κάμαλα Χάρις: Έπιασε το όριο των 1.976 εκλεκτόρων - «Θα ενώσω το έθνος μας»

Metrosport Team23 Ιουλίου 2024

Το χρίσμα των δημοκρατικών φαίνεται πως θα εξασφαλίσει η Κάμαλα Χάρις, η οποία λίγα 24ώρα μετά την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν, προχώρησε στην πρώτη αρχηγική της δήλωση.

Όπως δήλωσε, είναι περήφανη που κατάφερε να εξασφαλίσει την ευρεία υποστήριξη που είναι απαραίτητη για να γίνει η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία, αντικαθιστώντας τον Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα, επιτέθηκε σφοδρότατα στον Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας με νόημα ότι στόχος της είναι να ταξιδέψει παντού στις ΗΠΑ, για να ενώσει τη χώρα ενάντια στον πρώην Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.

«Τους επόμενους μήνες, θα ταξιδεύω σε όλη τη χώρα μιλώντας με Αμερικανούς για οτιδήποτε διακυβεύεται. Σκοπεύω να ενώσω το κόμμα μας, να ενώσω το έθνος μας και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο.

Απόψε, είμαι υπερήφανη που εξασφάλισα την ευρεία υποστήριξη που απαιτείται για να γίνω υποψήφια του κόμματός μας και ως ‘’κόρη’’ της Καλιφόρνιας, είμαι περήφανη που η αντιπροσωπεία της πολιτείας από όπου κατάγομαι με βοηθάει για μια επιτυχημένη εκστρατεία. Ανυπομονώ να αποδεχτώ σύντομα το χρίσμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να επιστρέψει τη χώρα μας πριν από την εποχή που πολλοί από εμάς είχαν πλήρεις ελευθερίες και ίσα δικαιώματα.

Πιστεύω σε ένα μέλλον που ενισχύει τη δημοκρατία μας, προστατεύει την αναπαραγωγική ελευθερία και διασφαλίζει ότι κάθε άτομο έχει την ευκαιρία όχι απλώς να τα βγάλει πέρα, αλλά να προχωρήσει», είπε χαρακτηριστικά. 

Αν και σε μεγάλο βαθμό η καμπάνια των δημοκρατικών είναι έτοιμη, μεγάλο ζητούμενο αποτελούν για τη Χάρις τα χρήματα, καθώς στα χέρια της η επιτροπή διαθέτει συνολικά 96 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα.

Την ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ μετρά 128.1 εκατομμύρια και συνεχίζει.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη των εκλεκτόρων, έλαβε το πράσινο «φως» από συνολικά 1.976 εκλέκτορες, μεταξύ των οποίων και οι πιθανοί ανταγωνιστές της στην κούρσα μέχρι στιγμής δεν εμφανίστηκαν παρά μόνο για να την στηρίξουν.

Φυσικά, σημαντική θα είναι και η στήριξη της τέως προέδρου της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, η οποία δημοσιεύοντας κοινή τους φωτογραφία τόνισε ότι «με απέραντη υπερηφάνεια και απεριόριστη αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας, υποστηρίζω την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι θα μας οδηγήσει στη νίκη τον Νοέμβριο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.