Καλύτερος ΠΑΟΚ, έλλειψη συγκέντρωσης, τα δοκάρια και το γκολ από πλάγιο άουτ

Γιώργος Καστάνης30 Σεπτεμβρίου 2024

Η απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απογοητεύει κανέναν. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, την τελευταία εξαετία τουλάχιστον, ο Δικέφαλος χάνει βαθμούς ακόμη κι αν οι παίκτες του, προσπαθούν, χάνουν ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν “θέλει” να καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα.

Ειδικά για την τελευταία φράση, τα δύο δοκάρια των Τισουντάλι και Μπάμπα δείχνουν πως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του ΠΑΟΚ. Όμως ας μην γελιόμαστε, αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Θυμηθείτε τι έγινε πριν από μερικούς μήνες στο Κλεάνθης Βικελίδης. Δύο φάσεις, δύο γκολ για τον ΠΑΟΚ και κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην Τούμπα, στο πρώτο τοπικό ντέρμπι της σεζόν, ο Δικέφαλος είχε μόνο στο πρώτο ημίχρονο επτά τελικές προς την αντίπαλη εστία. Καμία δεν είχε ο Άρης. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο, στο δεύτερο μέρος, οι Κίτρινοι αξιοποίησαν μία πολύ καλή στιγμή και από την αδράνεια των παικτών του Δικεφάλου και με αυτό το γκολ πήραν μία σημαντική νίκη.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει γκολ στο δεύτερο μέρος, είτε με τον Τάισον, αλλά κυρίως με τον Μπάμπα που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Πρακτικά, ανεξάρτητα από την ήττα, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του είχαν ενέργεια. Και καλές στιγμές. Με τον Κωνσταντέλια κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών. Δεν σκόραρε, δεν κέρδισε. Είναι τόσο απλά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο.
Ωστόσο δεν χρειάζεται ούτε απογοήτευση, ούτε ακραίες προσεγγίσεις με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Αυτό που πρέπει να διορθωθεί σε πρώτη φάση, είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν, ή για την ακρίβεια, δεν αντιδρούν οι παίκτες μετά από εκτέλεση ενός πλαγίου άουτ από τον εκάστοτε αντίπαλο. Το γκολ του Άρη προήλθε από εκτέλεση πλαγίου και κακή αντίδραση αμυντικών και τερματοφύλακα. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει φέτος. Άρα, εκεί, υπάρχει “θέμα” και πρέπει να διορθωθεί.

Το δίδυμο Μπακαγιόκο, Σβαμπ και οι Τισουντάλι - Τσάλοφ

Στη μεσαία γραμμή, για πρώτη φορά είδαμε το δίδυμο Μπακαγιόκο και Σβαμπ. Σίγουρα ο πρώτος θέλει ρυθμό. Δεν μπορώ όμως να μην του αναγνωρίσω, πως όταν έχει την μπάλα στην κατοχή του, δεν την χάνει. Επιπλέον θυμάμαι, πως στην μία μεγάλη ευκαιρία του Κωνσταντέλια στο πρώτο ημίχρονο, ο Μπακαγιόκο πιέστηκε ασφυκτικά από τρεις παίκτες του Άρεως, του έγινε φάουλ, κράτησε την μπάλα και την έδωσε στον Κωνσταντέλια που έχασε την μεγάλη ευκαιρία.

Εκεί, ο διαιτητής, σωστά άφησε το πλεονέκτημα υπέρ του ΠΑΟΚ, παρά το φάουλ στον Μπακαγιόκο. Είναι ένας παίκτης που θα ενισχύσει την ομάδα στο κέντρο. 

 Ακόμη: Ο Τισουντάλι είναι φορ περιοχής, μπορεί να παίξει και πλάγια. Στο δοκάρι, σημάδεψε την κλειστή γωνία του Κουέστα. Δεν του έκανε το χατίρι η μπάλα. Είχε όμως στόχευση συγκεκριμένη. Ο Τσάλοφ από την άλλη, όταν τον αντικατέστησε, έδειξε ότι δεν πατά καλά. Στον Ρώσο, πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου, αλλά κυρίως να επιχειρήσουν να του αυξήσουν την αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητη για τον πρωταθλητισμό.

Γενικά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, δεν είχε όμως το γκολ. Και όταν δεν σκοράρεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε αυτά τα παιχνίδια, δεν κερδίζεις. Είπαμε: Με δύο ευκαιρίες στο Χαριλάου τον περασμένο Μάϊο, ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ και κατέκτησε πανηγυρικά το Πρωτάθλημα. 

Στην Τούμπα την Κυριακή, είχε τουλάχιστον πέντε κλασικές, αλλά δεν βρήκε δίχτυα. Ο Άρης με μία προσπάθεια, πέτυχε το γκολ που του έδωσε τη νίκη.

Εν κατακλείδι: Το Πρωτάθλημα δεν τελείωσε όπως κάποιοι πίστευαν στον Βόλο όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε εμφατικά και οι υπόλοιποι έχασαν βαθμούς. Ούτε φυσικά, “κλείδωσε” χθες για την ΑΕΚ όπως κάποιοι έλεγαν, επειδή πέρασε στην πρώτη θέση. Έχουμε πολλά “ψωμιά” ακόμη. Πολύ δρόμο. Και πολλές παράλληλες υποχρεώσεις για τους Ευρωπαίους. 

Ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Λουτσέσκου, βελτιώνει αισθητά την εικόνα του από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά. Κάθε χρόνο. Περιμένουμε να το δούμε και φέτος.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.