Καλοδεχούμενος ο ενθουσιασμός, απαγορεύεται η υπεροψία

Γιώργος Ζαΐρης26 Οκτωβρίου 2023

Ενα ματς, τρεις βαθμοί και από την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων πρόκριση έστω και ως δεύτερος στην επόμενη φάση του Conference League. Αυτό είναι το διακύβευμα του σημερινού αγώνα που δίνει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Αμπερντίν. Με αυτή τη σκέψη και μόνο είναι απόλυτος ο ενθουσιασμός που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών του Δικεφάλου και είναι καλοδεχούμενος και στα αποδυτήρια της ομάδας. 

Αυτό που πρέπει όμως να απαγορευτεί δια ροπάλου είναι η υπεροψία. Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με την δυναμική του αντιπάλου. Αφορά το «καθαρό μυαλό» που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου. Μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στη διαχείριση του στους ευρωπαϊκούς αγώνες και μάλιστα στους πρώτους κρίσιμους όπου το ρόστερ δεν είχε ολοκληρωθεί και αρκετοί από τους παίκτες που θα παίξουν σήμερα είτε δεν ήταν έτοιμοι τότε είτε δεν ήταν καν στο ρόστερ.

Ακουσα αλλά και διάβασα με προσοχή αρκετούς από την ομάδα της Αμπερντίν και αυτό που διακρίνω είναι πως ανεξάρτητα του αν και αυτοί γνωρίζουν πως οι ελπίδες πρόκρισης είναι ελάχιστες, η προοπτική να κερδίσουν την ομάδα που είναι επικεφαλής αφενός και αφετέρου έχει κερδίσει την Αϊντραχτ, αποτελούν ισχυρά κίνητρα.

Για να μη το κουράζω, ο ΠΑΟΚ σήμερα έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση έστω και ως δεύτερος και φυσικά να πάει με σπασμένα φρένα στα επόμενα παιχνίδια γνωρίζοντας πως η μητέρα των μαχών θα είναι το ματς με την Αϊντραχτ εκεί που λογικά θα κριθεί η πρώτη θέση.

Κυρίως όμως με την σημερινή νίκη ο ΠΑΟΚ θα ξέρει πως θα συνεχίσει όπως και να έχει και το επόμενο ημερολογιακό έτος στην Ευρώπη και θα «ψάξει» αυτό να γίνει απευθείας στους «16».

Το ποιοι θα παίξουν σήμερα περνά σε δεύτερη μοίρα. Θυμάστε το «μακελειό» που έγινε στα social media όταν ανακοινώθηκε η ενδεκάδα στο ματς με την Αϊντραχτ. Τελικώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε. Επομένως δεν ανησυχώ για το rotation απλά περιμένω από όσους αγωνιστούν σήμερα να μην παρουσιαστούν υπερόπτες γνωρίζοντας πως θα πρέπει να παίξουν ποδόσφαιρο για να κερδίσουν μια ομάδα που θυμίζω πριν λίγες εβδομάδες κέρδισε εκτός έδρας την Ρέιντζερς εκεί που την θεωρούσαν τελειωμένη πριν αρχίσει το ματς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.