Καλλέργης: «Ήταν αρχηγός σε όλα του και μεγαλόψυχος ο Ιωαννίδης»

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο Σπύρος Καλλέργης και μίλησε για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη που σκόρπισε τη θλίψη σε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό.

''Είμαι χάλια και πολύ φορτισμένος από χθες που έμαθα για τον θάνατο του Γιάννη. Ήταν αρχηγός σε όλα του και μεγαλόψυχος. Αυτό θέλω να το τονίσω για την μεγαλοψυχία του. Βοήθησε πάρα πολύ κόσμο και δεν έγινε ποτέ γνωστό αυτό γιατί δεν το ήθελε ο ίδιος. 

Ο Ιωαννίδης ήταν πολύ καλλιεργημένος άνθρωπος. Θα σας πω μια ιστορία όταν ο Χατζηβρέττας ήταν σε ηλικία 14 ετών και αγωνιζόταν στον Αίαντα Ευόσμου. Ο Ιωαννίδης ήταν στον Ολυμπιακό και ένα βράδυ τα λέγαμε σε κάποιο ξενοδοχείο και του ανέφερα πως υπήρχε ένα μεγάλο ταλέντο και μου απάντησε ο ίδιος αν ήταν ανιψιός μου (γέλια). Του είπα όχι κόουτς, πρόκειται για έναν εξαιρετικό αθλητή και αμέσως ο Γιάννης μου επισήμανε τι λέει για τον αθλητή ο Μπουσβάρος. Και του απάντησα τα καλύτερα.

Ο Ιωαννίδης είχε προλήψεις όπως όλοι οι άνθρωποι. Όταν καταλαγιάσει ο πόνος τότε μπορούσε να πούμε περισσότερα προς τιμήν του. Νομίζω γι΄ αυτά που πρόσφερε στο ελληνικό μπάσκετ δεν τιμήθηκε ανάλογα. Αυτό το λέω με αγπάη και σεβασμό προς τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός καλά έκανε και τίμησε τον Ίβκοβιτς αλλά θα μπορούσε να είχε κάνει το ίδιο και με τον Ιωαννίδη όπως και ο Άρης που καλά έκανε και τίμησε τον Νίκο Γκάλη αλλά θα μπορούσε να είχε κάνει και μία εκδήλωση προς τιμήν του. Το ίδιο ισχύει για την ΕΟΚ. Αφού δεν έγινε εν ζωή, ας γίνει τουλάχιστον μετά θάνατον''.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.