Καλαγκάνης για Ακρίτες Β: «Βγάζει υγεία ο σύλλογος»

Χρήστος Λιάπης25 Ιουλίου 2024


Ο Κώστας Καλαγκάνης είναι υπεύθυνος της ακαδημίας των Ακριτών Συκεών
 η οποία αριθμεί 300 παιδιά.
Ο ίδιος παλαιός παίκτης του συλλόγου αναφέρθηκε στη φιλοσοφία των Ακριτών. Αναλυτικά:

«Η διοίκηση είναι μια παρέα, παλαιοί συμπαίκτες. Εχουν ανατεθεί ρόλοι σε όλους και με τον τρόπο που πορεύεται ο σύλλογος βγάζει υγεία.

Ολοι δουλεύουν ανιδιοτελώς και με αγάπη για αυτόν.

 Φτάσαμε στα 300 παιδιά στην ακαδημία η αποτελεί πόλο έλξης. 

Δεν θέλαμε μετά την Κ17 να σταματάνε το ποδόσφαιρο αλλά να τα δώσουμε το ερέθισμα να δείξουν το ταλέντο τους».

Για τους Ακρίτες Συκεών Β τόνισε: «Kάναμε ένα εγχείρημα με δικά μας παιδιά. Αποτελεί αυτή η ομάδα προθάλαμο για την πρώτη. Στόχος μας ήταν να πάρουν τα παιδιά το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα και ήδη πέντε σύμφωνα με την προκήρυξη έπαιζαν στη δεύτερη και στην πρώτη ομάδα».

Τι βοήθησε στην άνοδο; «Είχε χημεία αυτή η ομάδα. Ηταν συνέχεια της Κ17 η οποία έκανε πρωταθλητισμό και είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και με προσθήκες δύο τριών παιδιών πετύχαμε την άνοδο».

Πως είδατε το πρωτάθλημα; «Φάνηκε η δουλειά που έγινε στις ακαδημίες.

Είχε αμφίρροπα παιχνίδια ο όμιλος. Οι πρωτοπόροι ξεκίνησαν καλά αλλά στη συνέχεια είχαν ήττες. Ολοι έκαναν απρόσμενες ήττες. Το πρωτάθλημα είχε σασπένς μέχρι το τέλος. Εμείς ήμασταν σοβαροί και πήραμε την πρωτιά την οποία και αξίζαμε. Επαιξαν και παιδιά 14 ετών. Θέλαμε να τα δώσουμε το ερέθισμα να παίξουν, να δούμε που βρίσκονται παικτικά ώστε να τα εντάξουμε και πιο μικρά στην πρώτη ομάδα. 

Οποια παιδιά αξίζουν να πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται. Η Β ομάδα είναι το σκαλοπάτι, ο προθάλαμος όπου στόχος είναι να παίζουμε και σωστό ποδόσφαιρο.

Στην προετοιμασία θα ξεκινήσουν και παιδιά της ακαδημίας. Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια η πρώτη ομάδα να στελεχωθεί αμιγώς με δικά της παιδιά».

Πως βλέπετε το νέο Πρωτάθλημα; «Θα συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία, το σωστό ποδόσφαιρο και με στόχο την προώθηση παιδιών στην πρώτη ομάδα».


Μόνο νίκες εντός έδρας

Σε 16 αγώνες οι Ακρίτες Συκεών Β είχαν 12 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Εντός έδρας είχαν σε οχτώ αγώνες, οχτώ νίκες και τέρματα 35-4. Εκτός έδρας είχαν τέσσερις νίκες και τέσσερις ήττες. Οι Ακρίτες Συκεών Β με τη νίκη που πέτυχαν την τελευταία αγωνιστική πήραν την άνοδο για την Β' Κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας «Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την τεράστια προσπάθεια και πειθαρχία που έδειξαν εντός και εκτός γηπέδων. Θα είμαστε πάντα περήφανοι για εσάς» ανέφεραν οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Πήραν το βάπτισμα του πυρός

Την πρώτη τους εμφάνιση με την ανδρική ομάδα των Ακριτών Συκεών πραγματοποίησαν τρεις ποδοσφαιριστές από την Κ16 στην αναμέτρηση απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα, στο ΔΑΚ Συκεών. Ο λόγος για τους Παναγιώτη Φλώρο επιθετικός Μέσος, Χρήστο Καραβερβέρη Κεντρικός Αμυντικός), Θάνο Μαυρίδη Αμυντικό Χαφ. Την πρώτη του συμμετοχή σε ανδρικό πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο Γιώργος Μανωλούδης, γεννημένος το 2010 και ποδοσφαιριστής της Κ14, παίρνοντας τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στον αγώνα της Β' ομάδας απέναντι στον Φοίνικα Τούμπας Β.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.