Καλά πάει αρκεί, να μην πάει μακριά η... βαλίτσα

Αρις Νικολάκης24 Ιουνίου 2023

Λοιπόν, επειδή η πασαρέλα... Στη μεταγραφική πασαρέλα του ΠΑΟΚ διακρίνουμε - και δη, δια γυμνού οφθαλμού - ένα στριμωξίδι υποψηφίων, αποστρέφουμε επί του παρόντος το βλέμμα μας από αυτήν. Όχι, τίποτε άλλο αλλά για να μην ματιάσουμε όσους στριμώχνονται εκεί. Και το στρέφουμε στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ. 

Ήτοι, στα δεδομένα που έχει στο χέρι ο ΠΑΟΚ. Ουχί στα δεδομένα που έχει στο καρτέρι. Δίχως φυσικά, να παραγνωρίζουμε τον δυσθεώρητο όγκο των ελλείψεων του. Με τον άμεσο κίνδυνο να καταστεί αυτή η φάση της προετοιμασίας απλά... τυπική! Δεν είναι μόνον οι απόντες παίκτες τους οποίους θα ήθελε ο ΠΑΟΚ εκ μεταγραφών. Είναι κι οι απόντες παίκτες λόγω υποχρεώσεων με τις Εθνικές τους ομάδες. Ακόμη και σε αυτούς τους απόντες βέβαια, υπάρχουν παίκτες μετέωροι. 

Ο Τιάγκο Ντάντας επί παραδείγματι. Ο νεαρός Πορτογάλος διεθνής δε θα έπρεπε, να πιστώνεται στον ΠΑΟΚ. Η περίοδος δανεισμού του βλέπετε, έχει λήξει. Από την ανανέωση της ή όχι εξαρτάται μια μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Γεγονός το οποίο αναδεικνύει την υφιστάμενη ασφυκτική πίεση του όντας πλέον, στη μέγγενη του χρόνου. 

Με άλλα λόγια; Η ρευστότητα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ καθιστά προβληματική αυτή τη φάση της προετοιμασίας του. Και μπορεί εμείς (εσείς;) να διακρίνουμε ένα στριμωξίδι υποψηφίων παικτών στη μεταγραφική του πασαρέλα, δίχως να εμφανίζονται θετικές εξελίξεις. Οφείλουμε συνάμα, να εξάρουμε τον τρόπο με τον οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου διαχειρίζεται αυτή την ...οδυνηρή κατάσταση.

Και βέβαια, είναι συνυπεύθυνος γι’ αυτό το κακώς κείμενο τού ΠΑΟΚ, όπως και για όλα τα άλλα εξάλλου αλλά... Η διαχείριση της τρέχουσας... οδυνηρής (επιμένουμε εμείς) κατάστασης δεν επιτρέπει στον οποιονδήποτε, να φρικάρει! Τούτο δε, είναι ένα θετικό στην εικόνα των αρνητικών του ΠΑΟΚ.

Θετικό επίσης, είναι και το γεγονός της επιστροφής στην ενεργό δράση του Κάλεντ Νάρεϊ.. Ο Γερμανός από το Τογκό δεν αποτέλεσε πέρυσι κομβική μεταγραφή. Και μεταξύ μας... Ποιος πέρα του Ντομινίκ Κοτάρσκι απετέλεσε; Τέλος πάντων. Η επιστροφή ενός πολύτιμου - τέτοιος ακριβώς ήταν κατά κανόνα - παίκτη (σε ό,τι αφορά τον περυσινό ΠΑΟΚ) είναι μια επιλογή η οποία έλλειψε. Η δε, έλλειψη της δύναται να καταγραφεί κι ως μέλος του συνόλου των αιτιών για την παταγώδη αποτυχία στα πρόσφατα επίσης... οδυνηρά - πλέι οφ. Μέλος του συνόλου των αιτιών, έτσι; Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε!

Δεν χωρά κουβέντα πως είναι μία ώρα πολύ δύσκολη για τον ΠΑΟΚ. Θα λέγαμε... Και το λέμε πως ίσως, είναι η δυσκολότερη επί Ιβάν Σαββίδη. Αναλογιζόμενοι πως αναφερόμαστε σε μία εποχή μετά από κατακτήσεις Πρωταθλημάτων (με νταμπλ) και Κυπέλλων. Με τον πήχη των απαιτήσεων δηλαδή, να έχει ανεβεί εντυπωσιακά. Βάλτε σε αυτήν την κατάσταση του ΠΑΟΚ και αλλεπάλληλα ναυάγια στις δυο παρελθούσες αγωνιστικές περιόδους... 

Ε, δε θέλετε περισσότερα, για να συμφωνήσετε μαζί μας, πως ο ΠΑΟΚ διάγει την δυσκολότερη περίοδο του επί Ιβάν Σαββίδη! Κι είναι ωφέλιμος ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται αυτήν την κατάσταση ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Καλά την πάει, αρκεί, να μην πάει μακριά η... βαλίτσα. Κι ο νοών νοείτω.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.