Κακοκαιρία: Έρχεται με σφοδρότητα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Metrosport Team04 Ιουλίου 2024

Η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική θα είναι στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που έρχεται να χτυπήσει με σφοδρότητα τις επόμενες ώρες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει με νέο έκτακτο δελτίο καιρού επιδείνωση με χαλαζοπτώσεις και... βροχή από κεραυνούς.

Η επιδείνωση θα διαρκέσει ως το απόγευμα της Πέμπτης (4/7) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Αναλυτικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. Στην ανατολική Μακεδονία και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης) έως τις μεσημβρινές ώρες.
  2. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες.
  3. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια από τις μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες.

Στις ίδιες περιοχές και κατά τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Λόγω του γεγονότος ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Αιγαίου και των νοτιοανατολικών ηπειρωτικών θα είναι σχετικά αυξημένες, αναμένεται η κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών.

Σύμφωνα με το meteo, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στη θερινή περίοδο, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στις παράκτιες περιοχές λόγω των κεραυνών και των ισχυρών ριπαίων ανέμων που θα υπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα, ενώ εξασθένιση αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 21 έως 31, στην Ήπειρο από 17 έως 30, στη Θεσσαλία από 24 έως 31, στη Στερεά από 19 έως 30, στην Πελοπόννησο από 17 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 28, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 32, στις Κυκλάδες από 19 έως 29, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 28 και στην Κρήτη από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως προς το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.