Κακοκαιρία ATENA: Γιατί πλημμύρισαν αρκετές περιοχές της χώρας

Metrosport Team11 Σεπτεμβρίου 2024

Πλημμυρικά φαινόμενα προκλήθηκαν σε μεγάλο μέρος της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας ATENA, που μετέτρεψε σε ποτάμια αρκετές οδικές αρτηρίες.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, η συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών οφείλεται σε σειρά κακοτεχνιών, αλλά και στην ανυπαρξία του δικτύου απορροής, και αντιπλημμυρικής θωράκισης, εκτιμώντας ότι η αστοχία του 112 είναι δεδομένη, καθώς δεν ενημερώθηκε κατάλληλα για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου:

 «Μια μικρή αποτίμηση της "ΑΤΕΝΑ"...

-Η συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών δέχτηκε νερό που το είχε ανάγκη.

-Στη δυτική Ελλάδα και στο βόρειο-ανατολικό Αιγαίο έπεσε αντικειμενικά μεγάλη ποσότητα νερού από τα συνηθισμένα .

-Πολλές περιοχές πλημμύρισαν λόγω κακοτεχνιών, ανυπαρξίας δικτύου απορροής , απουσίας αντιπλημμυρικής θωράκισης ή λόγω μεταβολής της χρήσης γης της περιοχής (από φυσική καταστροφή ή ανθρώπινη παρέμβαση).

-Αστοχία του 112 σε αρκετές περιοχές. Επιτακτική ανάγκη για εκσυχρονισμό των συστημάτων άμεσης πρόγνωσης (NOWCASTING) ώστε οι προειδοποιήσεις να είναι στοχευμένες. Ο κόσμος διαμαρτύρεται με τον ήχο του 112 κάθε τρεις και λίγο.

Υ.Γ :Αντιλαμβάνομαι ότι η πρόγνωση του καιρού είναι δημοφιλής ασχολία. Πιστέψε με όμως ότι η σωστή ενημέρωση γίνεται μόνο από τους επαγγελματίες του είδους . Από ανθρώπους δηλαδή που τουλάχιστον για 6 χρόνια κάθισαν σε θρανία μελετώντας ώρες ατελείωτες Μαθηματικά και Φυσική».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.