Κακή εμφάνιση με φτηνά λάθη αλλά και με… ατυχείς εμπνεύσεις

Δημήτρης Μπούζας31 Οκτωβρίου 2023

Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι δυστυχώς αλήθεια ότι δεν έχει το δικαίωμα να απαιτήσει από το χθεσινό παιχνίδι τίποτα παραπάνω ή παρακάτω από αυτό που πήρε. 

Ήταν απογοητευτικός, από τη μια άκρη του ως την άλλη και χωρίς καμία αμφισβήτηση, αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Κι αυτή η χθεσινή περίσταση ήταν πολύ σημαντική. Εν πάση περιπτώσει θα συμφωνήσω με την δήλωση του Ρουμάνου κόουτς, ότι ήταν μια κακή μέρα (μάλλον βραδιά), προσθέτοντας από την πλευρά μας όμως, ότι δεν θα πρέπει να την διαγράψουμε χωρίς να σκύψουμε πάνω από ότι μας άφησε για μια ειλικρινή αυτοκριτική, με την αντίστοιχη ανάληψη ευθυνών από όλους.

Γιατί στα αλήθεια τα όσα συνέβησαν χθες δεν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά και πιθανόν να τα δούμε πολύ σύντομα και στη συνέχεια. Κι αυτό, γιατί ακόμη βρισκόμαστε στη μέση του δρόμου. Τα ίδια φτηνά λάθη, από τους ίδιους υπεύθυνους, που αποδεικνύονται και δραματικά, ήδη έχουν στοιχίσει πολύτιμους βαθμούς. Πρόθεση μας είναι να μην χαλάσουμε το καλό κλίμα. Όμως κάποια πράγματα θα πρέπει να λέγονται και να γράφονται. Κι αυτό γιατί πολύ απλά θα βοηθήσουν.

Πάμε όμως στον τίτλο μας, για να διευκρινίσουμε την επισήμανση ότι πέρα των τραγικών λαθών των παικτών που έδωσαν το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να πάρουν εύκολα γκολ και καλή ψυχολογία, υπήρξαν και ατυχείς εμπνεύσεις. Αυτό το τελευταίο «χρεώνεται» αποκλειστικά στον κόουτς, ο οποίος σε ένα τόσο καθοριστικό παιχνίδι, θαρρείς και είδε κάποιο όνειρο, «στράβωσε» και άφησε στον πάγκο τον πλέον σημαντικό αμυντικό του.

Και δεν ήταν μόνο αυτό, τον αναπλήρωσε με δεύτερης κλάσης και αποδεδειγμένα ελάχιστο αντικαταστάτη. Ο οποίος όσες φορές επιστρατεύτηκε, αποτέλεσε πηγή κινδύνων. Δεν ξέρω ποια ήταν τα κριτήρια του συμπαθέστατου Ραζβάν να αποκλείσει τον Κουλιεράκη και στην θέση του να βάλει τον Νάσμπεργκ. Μια τέτοια επιλογή θεωρείται και είναι εκτός των ορίων του ποδοσφαιρικού ορθολογισμού. Βέβαια τον αντικατέστησε με σπουδή στο ημίχρονο, διαπιστώνοντας το μεγάλο λάθος που είχε κάνει. Εν πάση περιπτώσει ας το κλείσουμε εδώ το θέμα, θεωρώντας ότι ο κόουτς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει.

Παμε λίγο παρακάτω, για να συμπληρώσουμε την κριτική μας. Ανησυχητικό βέβαια είναι το φαινόμενο να «διαπράττουν» το ίδιο τραγικό λάθος συγκεκριμένοι παίκτες. Ο εξαιρετικός Κοτάρσκι επιβάλλεται επειγόντως να εκπαιδευτεί επιτέλους για τον τρόπο που πρέπει να ξεκινάει η κάθε επίθεση. Και χθες προσέφερε «υπηρεσίες» για το πρώτο γκολ. Για να τον μιμηθεί στην συνέχεια ο Εκόνγκ. Ο τελευταίος βέβαια, είναι πρώτος στη λίστα των «δωρητών». Το ίδιο ανησυχητική ήταν η εικόνα της κομμένης στα δύο ομάδας, που έμοιαζε άνευρη και ασυντόνιστη. Ένας ΠΑΟΚ δηλαδή από τα παλιά που βγήκε ξαφνικά και έκανε ευτυχισμένη την ΑΕΚ. Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάφερα να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη από τον χθεσινό ΠΑΟΚ. Μια εξαίρεση ίσως ο Μεϊτέ κι αυτός στο β΄ ημίχρονο.

ΥΓ1: Μια χαρακτηριστική φάση μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Πόνσε να παίρνει στην πλάτη τον Νάσμπεργκ (κεφαλιά στο δοκάρια), αφιερώνεται σε κάποιους που βλέπουν την μπάλα… μέσα από μακαρόνι.

ΥΓ2: Το λιμάνι στα κάγκελα. Εκβιάζει και απειλεί για να ακυρωθεί η ποινή: Η Θύρα 7 ανέλαβε την ευθύνη για το πανό που αναρτήθηκε στην ΕΠΟ, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η αρχή, θα μπούμε στη Βουλή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.