Καιρός: Στα δυο χωρίζεται η χώρα - Σε ποιες περιοχές έρχονται μπόρες

Metrosport Team18 Ιουλίου 2024

Άστατος καιρός αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις, με τη χώρα να... χωρίζεται στα δυο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα σημειωθούν θερμοκρασίες 37,38 και 39 βαθμούς Κελσίου, που θα προκαλέσουν επιπρόσθετη επιβάρυνση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μάλιστα, οι υψηλές θερμοκρασίες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείονται ορισμένες μπόρες στη βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Σε γενικές γραμμές, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 38 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα μπόρας στις περιοχές γύρω από το κέντρο.

Ωστόσο, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να υποχωρήσουν μετά την Κυριακή - Δευτέρα, με τη σύγκρουση δύο αέριων μαζών να προκαλεί έντονη αστάθεια προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα. 

«Πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή. Αύριο και το Σαββατοκύριακο η χώρα όπως είπε να σπάσει στα δύο. Από τη Θεσσαλία και πάνω κυρίως τις απογευματινές ώρες θα συναντάμε ιδιαίτερα άστατο καιρό», ανέφερε ο ίδιος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.