Καιρός: Πάνω από τους... 27 βαθμούς το βράδυ ο υδράργυρος για 2 εβδομάδες

Metrosport Team27 Ιουλίου 2024

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια κύμα καύσωνα ήταν, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι δυο εβδομάδες του φετινού Ιουλίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, υψηλές τιμές θερμοκρασίας σημειώθηκαν ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας σε αρκετές περιοχές της χώρας, με την κατάσταση να είναι πολύ χειρότερη στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου η θερμοκρασία δεν έπεσε κάτω από τους 27°C για πολλά 24ωρα.

Το μεγαλύτερο πλήθος σταθμών με πολλές ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη των 27°C συγκεντρώνονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου υπήρξε και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ο καιρός την Κυριακή (28/07)  

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά τους 39, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα(29/07)

Γενικά αίθριος καιρός, ενώ λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και στα δυτικά τους 39 με 40, στα νησιά του Ιονίου τους 37, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη (30/07)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας και της δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τετάρτη (31/07)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.