Καιρός: Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Πού προβλέπονται καταιγίδες και χαλάζι

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2024

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν τις αμέσως επόμενες ώρες τη χώρα, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να αποκαλύπτει ότι ο καιρός θα αλλάξει τόσο βορειοδυτικό όσο και νοτιότερα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, τα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλάζι, κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους.

Σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικότερα και νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο.

Ο καιρός την Παρασκευή (20/9)

Η σφοδρή κακοκαιρία θα συνεχιστεί και στις 20 Σεπτεμβρίου, πλήττοντας το σύνολο της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας (μέχρι και τα δυτικότερα – βορειοδυτικότερα τμήματα της Κρήτης) και με έμφαση θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Ενημέρωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Ισχυρές βροχές – καταιγίδες συνοδευόμενες πιθανόν από χαλάζι, έντονους κεραυνούς αλλά και απότομες ενισχύσεις των ανέμων, αναμένονται από τις αμέσως επόμενες ώρες και από τα βορειοδυτικά.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικότερα και νοτιότερα για να απασχολήσουν τη Μακεδονία (δυτική, κεντρική), τη Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο.

Μέσα στην αυριανή ημέρα θα απασχοληθεί το σύνολο της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας (μέχρι και τα δυτικότερα – βορειοδυτικότερα τμήματα της Κρήτης) και με έμφαση θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς ημιορεινούς όγκους.

Το Σάββατο αναμένουμε περιορισμό αυτής της έντονης αστάθειας προς τα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα και με τάση προς το απόγευμα να υποχωρήσει.

Ακολουθεί βίντεο με χάρτες από τα προγνωστικά μας συστήματα σχετικά με τον όγκο νερού που αναμένουμε ανά τρίωρο.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.