Καιρός - Ελλάδα: Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι χαμηλές θερμοκρασίες

Metrosport Team18 Οκτωβρίου 2024

Φθινοπωρινός ο καιρός τις επόμενες ημέρες με φυσιολογικές, για την εποχή, θερμοκρασίες με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη να τονίζει πως «τις επόμενες ημέρες θα επιμείνουν οι βοριάδες, με αποτέλεσμα να πέσει ο υδράργυρος μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας».

«Θα υπάρχουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι που μεταφέρουν την ψυχρή αέρια μάζα» συνέχισε σχετικά ο κ. Μαρουσάκης στην πρόγνωση του καιρού, προσθέτοντας πως στους χάρτες των βαρομετρικών συστημάτων, θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μία κακοκαιρία στην Ιταλία.

«Τα επόμενα πολλά 24ώρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον ένα πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, η οποία έχει αρχίσει να επηρεάζει την κεντρική Μεσόγειο. Η κακοκαιρία θα προσπαθήσει να μετατοπιστεί στα ανατολικά και θα δώσει κάποια φαινόμενα στη χώρα μας, κυρίως στο δυτικό και βόρειο Ιόνιο. Ο Εμποδιστής, όμως, εμποδίζει τα ακραία φαινόμενα και έτσι δεν θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα» κατέληξε ο μετεωρολόγος.

Καιρός: Λίγες και τοπικές οι βροχές αλλά έντονη η ψύχρα

Ο καιρός το... πήρε απόφαση και από χθες έχει εναρμονιστεί πλήρως με το ημερολόγιο! Με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα περάσουν οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας δε θα ξεπερνάμε τους 22-23 βαθμούς, ενώ ειδικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί το κρύο θα είναι αισθητό. Πάντως, οι βροχές θα είναι ελάχιστες.

Σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Πιθανή είναι η εκδήλωση ασθενών βροχών στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και στα νότια τμήματα του Ιονίου. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 18-20, στη Θεσσαλία από 7 έως 21, στην Ήπειρο από 10 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 12 έως 25-27, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 20-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 13 έως 20-21 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά στην Κρήτη 7 μποφόρ. Άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.