Καιρός: Χαλάει ο καιρός από Τετάρτη- Αυτες οι περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Metrosport Team03 Σεπτεμβρίου 2024

Με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, θα κυλήσει η Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, με την αστάθεια να εμφανίζεται πιο οργανωμένη στο τέλος της εβδομάδας, σημειώνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών δίνει τη θέση της ξανά στο καλοκαίρι, με την ηλιοφάνεια και την άνοδο της θερμοκρασίας να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα (03/09).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη, μετά τις βροχές των προηγούμενων ημερών, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα έχουμε ηλιοφάνεια, ωστόσο από το απόγευμα ο καιρός αλλάζει με μπόρες ακόμα και τοπικές καταιγίδες στη δυτική και νότια Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, οι άνεμοι θα πνέουν με ασθενείς και μέτριες εντάσεις στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα επιμείνει ο βοριάς με μέτριες και ισχυρές εντάσεις κυρίως στο νοτιοανατολικά. Ανεβαίνει σιγά - σιγά και πάλι ο υδράργυρος με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται κοντά στους 32 - 34 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, την Τετάρτη δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα το καιρικό μοτίβο με κάποια αστάθεια να κάνει την εμφάνισή της σε ηπειρωτικές περιοχές, κοντά στις απογευματινές ώρες. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα περιοριστεί η αστάθεια.

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο αναμένεται μια διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη να κινείται πιο ανατολικά και με τα μέτωπα κακοκαιρίας που θα την συνοδεύουν να επηρεάζει και τη χώρα μας ιδιαίτερα την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.