Και τη νίκη πήρε, και δυνάμεις κράτησε, και Ζίκοβιτς είχε, και Μουργκ ξαναβρήκε

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Αυγούστου 2023

Η δουλειά έγινε χθες στην Τούμπα, το Πρωτάθλημα άρχισε με νίκη και η ομάδα δεν κουράστηκε ιδιαίτερα, αφού επτά παίκτες ξεκουράστηκαν και όσοι αγωνίστηκαν δεν χρειάστηκε να καταναλώσουν δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο. Ετσι, ο ΠΑΟΚ πάει στη Σκωτία για το πρώτο ματς με τη Χαρτς με υψηλό ηθικό και σχετικά “φρέσκος”, με μοναδικό ερωτηματικό αυτή τη στιγμή την κατάσταση του Σαμάτα που σήμερα θα υποβληθεί σε εξτάσεις για να φανεί αν έχει πάθει ζημιά και πόση σοβαρή είναι. Στα κέρδη απο τον χθεσινό αγώνα, πέρα από τους τρεις βαθμούς της νίκης, η πολύ καλή εμφάνιση του Μουργκ. Μακάρι να ξαναβρεί ο ΠΑΟΚ στο πορόσωπό του μια αξιόλογη και χρήσιμη μονάδα. Ακόμη, το γεγονός ότι σκόραρε πάλι με δύο γκολ ο Ζίβκοβιτς και ότι χρησιμοποιήθηκε επί 90 λεπτά ο Οζντόεφ.

Με επτά αλλαγές λοιπόν και με... πειραματική σύνθεση “κατέβασε” τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου. Δηλαδή με αρκετούς παίκτες που βρέθηκαν ξαφνικά στην 11άδα, ως μέλη ενός συνόλου που ήταν, φυσιολογικά, ανομοιογενές. Μοιραίο ήταν να μην καταφέρει ο ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί σωστά, παρά την υπεροχή του και να μη δημιουργήσει ευκαιρίες σε όλο το πρώτο ημίχρονο, εκτός από τη φάση του γκολ και του πέναλτι που τελικά δεν δόθηκε.

Ευτυχώς, ήρθε η στιγμή που έκλεψε την μπάλα ο Τάισον, την έδωσε στον Σβαμπ, εκείνος βρήκε ωραία τον Μουργκ, ο οποίος ακόμη πιο ωραία την πήρε αποφεύγοντας τον αντίπαλό του και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα “γράφοντας” το 1-0. Ομορφο γκολ στον μοναδικό όμορφο συνδυασμό που έγινε στα πρώτα 45 λεπτά. Βέβαια, για να πάει ο ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια έχποντας προβάδισμα στο σκορ, χρειάστηκαν μια σωτήρια επέμβαση του Κοτάρσκι και το αριστερό κάθετο δοκάρι του, που απέκρουσε το πέναλτι που με την αγαρμποσύνη του ο Εκόνγκ έδωσε το δικαίωμα στον Φωτιά και τον VARίστα να καταλογίσουν. Οσο για τη φάση με τον Τάισον, ναι καλώς δεν δόθηκε το πέναλτι, που αρχικά έδειξε ο Φωτιάς, αλλά η κίτρινη ήταν “τραβηγμένη”. Και μετά ο Φωτιάς, ως κλασικός ανίκανος Ελληνας διαιτητής, έδειξε ότι τα είχε χάσει τελείως, αγνοώντας ένα καραμπινάτο γκρέμισμα του Βιειρίνια λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής.

Ωστόσο, πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση έγινε εύκολη για τον ΠΑΟΚ, χάρη στην επιμονή του Τάισον, τη δεύτερη ασίστ του Σβαμπ και το έξυπνο πλασέ του Ζίβκοβιτς για το 2-0 και το μπάσιμο του Μουργκ σε αντεπίθεση και ένα ακόμη εξαιρετικό πλασέ του Ζίβκοβιτς για το 3-0, αφού πρώτα έχασε το γκολ ο Τάισον που δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ α τετ τον Παπαδόπουλο. Δύο καλές στιγμές ήταν αρκετές για να “καθαρίσει” ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι και ύστερα να σβήσει τη μηχανή εξοικονομώντας δυνάμεις, με το μυαλό στο ματς της Πέμπτης.

Ολα τα υπόλοιπα μέχρι τη λήξη ήταν άνευ σημασίας, άλλωστε τα μόνα αξιόλογα που συνέβησαν ήταν μια ακόμη σωτήρια επέμβαση του Κοτάρσκι και... ένα ακόμη χαμένο γκολ για τον Κωσνταντέλια, ο οποίος έκανε μαεστρική ντρίπλα και σωστό σκαφτό πλασέ αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του γκολκίπερ και δεν πήγε στα δίχτυα. Κρίμα, όμως, για τον πιτσιρικά γιατί τέτοιες ενέργειες πρέπει να επιβραβεύονται με γκολ.

Ευχής έργον θα είναι να μην έχει κάτι σοβαρό ο Σαμάτα που μπήκε προς το τέλος αλλά σύντομα αποχώρησε τραυματισμένος και στον αστράγαλο και στο γόνατο. Ο ΠΑΟΚ τον χρειάζεται και θα είναι μεγάλη ατυχία να μείνει πίσω ενώ σιγά-σιγά προσπαθεί ο Λουτσέσκου να τον εντάξει στην ομάδα. Οπως και τον Οζντόεφ, βέβαια, ο οποίος χθες έπαιξε σε όλο το ματς και φάνηκε σαφώς ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.