Και στο τέλος κερδίζουν οι Ελληνες!

Βασίλης Μάστορας14 Οκτωβρίου 2024

Να λοιπόν που η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έφτασε στο επίπεδο να εκπέμπει σιγουριά για το αποτέλεσμα. Να κάνει το 4 στα 4, με 9-1 γκολ, έχοντας μάλιστα πετύχει σπουδαία νίκη μέσα στο Γουέμπλεϊ και να βάζει πλώρη για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο της. Εκεί όπου η Αγγλία φάνταζε ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Η Εθνική ομάδα, ακόμη κι αν χάσει από την Αγγλία στις 14 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ με ένα γκολ διαφορά και καταφέρει να κερδίσει στην Φιλανδία θα είναι πρώτη. Αρα πήρε πλέον για λογαριασμό της τον τίτλο του φαβορί. Δικαίως. Το γκρουπ των ποδοσφαιριστών που απαρτίζει την Εθνική ομάδα, είναι ξεχωριστό. Εχασε στα πέναλτι την παρουσία στο Euro 2024, αλλά πλέον πείθει ότι αξίζει να συμμετάσχει στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Είναι ένα γκρουπ που διαθέτει ταλέντο και μεγάλες ψυχικές αντοχές. Που καταφέρνει να κυνηγάει αποτελέσματα, παρά την μεγάλη συναισθηματική φόρτιση από τον θάνατο του Μπάλντοκ. Ικανό να νικήσει και την κούραση και να πάρει τους τρεις πόντους στον αγώνα με την Ιρλανδία. Δεν ήταν εύκολος ο αγώνας της περασμένης Κυριακής για την Εθνική. Το γκρουπ είχε να διαχειριστεί την ανάγκη για τη νίκη, την κούραση, αλλά και τα έντονα συναισθήματα από το θλιβερό γεγονός που για αρκετούς ακόμη μήνες θα παραμένουν άσβεστα.

Μόνο ένα γκρουπ με μεγάλα ψυχικά αποθέματα, ταλέντο, προσήλωση στον στόχο, που βάζει το «εγώ» κάτω από το «εμείς», μπορεί να παραμείνει στις ράγες της επιτυχίας.

Θα συμφωνήσω ότι υπάρχει μεγάλη αγωνιστική διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, αλλά με τα δεδομένα που υπήρχαν για την Εθνική, αυτή η διαφορά έμοιαζε να έχει εξαφανιστεί. Επιβάλλονταν το γκρουπ να βρει κίνητρα και να διαχειριστεί τα δεδομένα. Το πέτυχε. Η καλύτερη απόδειξη για τις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Το πέτυχε έχοντας καθαρή σκέψη, ηρεμία και αγωνιστικό πάθος. Από το πρώτο λεπτό το αγώνα σε έπειθαν οι διεθνείς ότι θα νικήσουν. Με πολλά τρεξίματα, αγωνιστικό πλάνο και συνδυάζοντας το ταλέντο με την ωριμότητα. Η Εθνική πλέον είναι ένα γκρουπ που απαιτεί τα αποτελέσματα, ανεξαρτήτως από τον αντίπαλο και δεν επιχειρεί να τα κλέψει. Το έδειξε και στους αγώνες με την Ολλανδία και τη Γαλλία στην Αθήνα στην προσπάθεια της να είναι παρούσα στο Euro. Το επιβεβαιώνει και στο Nations League. Mε εμφατικό τρόπο που σε πείθει ότι αυτό το γκρουπ δεν θα κάνει βήματα προς τα πίσω.

Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο. Προπονητή που ξέρει την ψυχοσύνθεση των ποδοσφαιριστών. Που κρατάει το γκρουπ ενωμένο και το πείθει να κάνει το καλύτερο. Προπονητής χαμηλών τόνων, αλλά αποτελεσματικός. Ικανός στη διαχείριση των εξωγενών παραγόντων που μπορεί να χαλάσουν το κλίμα της Εθνικής.

Για όλα αυτά η «γαλανόλευκη» έγινε πάλι ελκυστική. Γεμίζει στάδια και «σπάζει» τα μηχανάκια των τηλεμετρήσεων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.