Και πέντε στις πέντε νίκες δεν αλλάζουν τα «πρέπει»

Γιώργος Ζαΐρης14 Ιουλίου 2024

Προφανώς και προβληματίζει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μέτρησε τέσσερις ήττες στη σειρά στα πέντε φιλικά ματς της προετοιμασίας. Αλλά επειδή έχω γράψει χιλιόμετρα με την ομάδα (συγνώμη για τον πρώτο ενικό) και έχω παρακολουθήσει όλα τα βασικά στάδια της προετοιμασίας την τελευταία δεκαετία, ειλικρινά θέλω να προσπεράσω τα αποτελέσματα και αυτό δεν το κάνω για να βάλω τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι.

Αντίθετα, θεωρώ πολύ μα πολύ χρήσιμο ότι μέσα από αυτά τα αποτελέσματα και κυρίως από τις προβληματικές εμφανίσεις δεν δίνεται η ευκαιρία σε όλους εκείνους που είτε δεν θέλουν να κάνουν κριτική είτε θεωρούν πως δεν χρειάζεται να μας πουν «έτοιμος ο ΠΑΟΚ και δεν χρειάζεται μεταγραφές… γκρινιάρηδες».

Θα επαναλάβω αυτό που είχα γράψει και τις περασμένες μέρες: Αυτός ο ΠΑΟΚ σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας δεν έχει καμιά σχέση με τον αντίστοιχο πέρσι. Είναι πολύ καλύτερος. Αλλά όταν έχεις μπροστά σου έναν μεγάλο στόχο που είναι η έξοδος στο CHL και το μόνο που χρειάζεσαι είναι δυο με τρεις παίκτες, είναι κρίμα ο ΠΑΟΚ να επιστρέφει αύριο από την Ολλανδία χωρίς ακόμη να έχει αποκτήσει τον φορ του. 

Δέχομαι ότι έστω και αργά ήρθε ο έτοιμος Κεντζιόρα, δέχομαι ότι αξίζει ο Ραζβάν να περιμένει τον Μεϊτέ αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μια ακόμη χρονιά ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που ο ίδιος το ζήτησε, να μην έχει τον βασικό του φορ από την αρχή της προετοιμασίας. Δεν είναι η πρώτη, δεν είναι η δεύτερη, δεν είναι η τρίτη. Και εδώ λοιπόν αναρωτιέσαι αν στόχος του ΠΑΟΚ είναι απλά να περάσει τον δεύτερο προκριματικό γύρο για να εξασφαλίσει το μίνιμουμ, δηλαδή να παίζει Ευρώπη και τον χειμώνα, ή είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει το CHL. Προφανώς το δεύτερο, όμως με τι; Με παίκτες που ο Ραζβάν εδώ και καιρό περιμένει και δεν έρχονται.

Η ομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα, λίγο πολύ ξέρουμε την ενδεκάδα του πρώτου επίσημου ματς και προφανώς δεν θα δούμε τον ΠΑΟΚ που στα περισσότερα φιλικά δεν έβγαλε καλή εικόνα. Αυτό το τελευταίο δεν είναι στα πλαίσια «ευχής» αλλά βεβαιότητας. Ο ΠΑΟΚ θα έχει στη Θεσσαλονίκη άλλες έξι προπονήσεις μέχρι το πρώτο του επίσημο ματς και είναι αρκετές για να φρεσκάρει την ομάδα ο Ραζβάν γιατί εδώ στην Ολλανδία για 15 μέρες τους «έτρεξε» πολύ και τέτοιες δυνατές προπονήσεις δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου όταν θα πρέπει να δίνει τρια ματς σε διάστημα μιας εβδομάδας. 

Το κλισέ «βαριά τα πόδια» δεν είναι δικαιολογία, αλλά η συνέπεια μιας δυνατής προετοιμασίας που όμως αποτελεί και το «καύσιμο» ώστε να βγει μια χρονιά που όλοι ευχόμαστε να έχει και πάλι 56 τουλάχιστον επίσημα ματς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.