Και γιατί η Ρεάλ πρέπει να περάσει στον τελικό;

Βασίλης Βλαχόπουλος24 Μαΐου 2024

Η αντάμωση του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague – σύμφωνα με τους book – φαντάζει ως το επικρατέστερο σενάριο και συνδυάζεται με κατάκτηση του τροπαίου από τους Ισπανούς. Στην πραγματικότητα, το στερεότυπο του 25% σε κάθε ομάδα τούτη τη φορά είναι απολύτως αληθινό καθώς διαφορές σε επίπεδο δυναμικής δεν υπάρχουν, απλά πρόκειται για διαφορετικές ομάδες. Λειτουργώντας αιρετικά θα πήγαινα σε ζευγάρι τελικού δίχως Ρεάλ Μαδρίτης, δηλαδή, Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού ή Ολυμπιακού - Φενέρμπαχτσε. Πάμε στα επιμέρους.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε την ανθεκτικότητά του στους αγώνες με τη Μακάμπι αντέχοντας σε παιχνίδια που κρίθηκαν στους 80+πόντους. Η δε Φενέρ ξεκάθαρα επενδύει στην άμυνα, αυτό φάνηκε στη σειρά με τη Μακάμπι. Το under 157.5 πόντων (1.87) είναι πιθανό. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τελευταία φορά στις αρχές του Φλεβάρη (74-63 υπέρ Παναθηναϊκού) αλλά εκείνο το παιχνίδι δεν αποτελεί κριτήριο. Έτσι όπως είναι δομημένο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και παρότι ο Γιασικεβίτσιους θα στείλει τον Χέιζ και τον Πιέρ πάνω στον Κέντρικ Ναν, ο Αμερικανός τους έχει τους 17+ πόντους.

Ο δε Γιασικεβίτσιους δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στους Ελληνες. Ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν θα χρειαστεί να βγαίνει από τη ρακέτα καθώς κανείς εκ των Λεσόρ, Αντετοκούνμπο δεν έχει μακρινό σουτ. Οπότε τα over 5.5 ριμπάουντ δείχνει καλή επιλογή και μπορεί να συνδυαστεί με over 6.5 πόντων. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα δώσει το μακρινό σουτ στον Νικ Καλάθη. Η έκπληξη στους αγώνες με τη Μονακό ήταν η εντολή του «Σάρας» στον έμπειρο γκαρντ να τα πάρει αν και δεν είναι το… δυνατό στοιχείο του. Over 1.5 τρίποντα δίνει καλό ποσοστό. Αρέσουν επίσης τα α) 6+ πόντοι του Τζέριαν Γκραντ (2.12), β) Ναν με περισσότερα τρίποντα στον αγώνα (3.00).

Στο ζευγάρι της Ρεάλ με τον Ολυμπιακό, οι book δίνουν απόλυτο φαβορί τους Ισπανούς. Θα πάω κόντρα στο ρεύμα που πληρώνει 2.80 μονάδες αναλαμβάνοντας το ρίσκο. Για να βγει αυτό το σημείο, η ελληνική ομάδα θα πρέπει να βρει πόντους στο transition οπότε πηγαίνω με τους 12+ πόντους του ΜακΚίσικ που προσφέρουν 3.55. Η απουσία του Γκάμπριελ Ντεκ για τη Ρεάλ βάζει στο «4» τον Μάιο Χεζόνια καθώς θα μοιραστεί τη θέση με τον Γιαμπουσέλι. Εκεί ο Ολυμπιακός έχει μειονέκτημα. Οι 11 πόντοι του τελευταίου δίνουν 2.02 απόδοση. Επίσης α) unfed 7.5 πόντοι Πουαγιέ (1.78), δύο εύστοχα τρίποντα ο Παπανικολάου (2.20).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.