Ιβάν «πάρε» τον Βαγιαννίδη, «πέτα ψηλά» και… ταπείνωσε τους

Δημήτρης Μπούζας10 Οκτωβρίου 2024

Όσο παραμένει ανοιχτό το θέμα της μεταγραφής του ταλαντούχου νεαρού αμυντικού, η ευκαιρία από πλευράς του μεγαλομετόχου του Δικέφαλου για μια σπουδαία «κίνηση», προβάλει εντυπωσιακά προκλητική και ελκυστική. 

Για μια «κίνηση» ουσίας πρωτίστως, λόγω της μεγάλης ποδοσφαιρικής αξίας του παίκτη και δευτερευόντως για να σταλεί ένα μήνυμα (όχι επίδειξης) ισχύος, με συγκεκριμένους αποδέκτες στον χώρο.

Είναι γνωστή η ακανθώδης και η περιπετειώδης σχέση Βαγιαννίδη – Παναθηναϊκού, η οποία όπως όλα δείχνουν οδήγησε σε μια διάσταση απόψεων χαώδη. Ως εκ τούτου το «διαζύγιο» θεωρείται εκ των πραγμάτων εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναπόφευκτη. 

Η συνέπεια; Έχουν αρχίσει οι πρώτες διερευνητικές ιχνηλατήσεις από υποψήφιους μνηστήρες, που σπεύδουν να καταθέσουν το ενδιαφέρον και την πρόταση τους. Είναι αλήθεια πως ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του οι οποίοι αυτοπαγιδεύτηκαν λόγω ενός αφελέστατου μεγαλοϊδεατισμού (βλέπε περίπτωση Φατίχ Τερίμ και βαρύγδουπες μεταγραφές), δεν έκαναν τον κόπο ή δεν καταδέχθηκαν να ασχοληθούν σοβαρά με το νεαρό Βαγιαννίδη, απαξιώνοντας τον με συμπεριφορές και προτάσεις που δεν είχαν καμία σχέση με το πλούσιο ταλέντο του. 

Ο πιτσιρικάς που έβλεπε δίπλα του και γύρω του να ανταμείβονται με εξωφρενικά συμβόλαια παίκτες ολοφάνερα κατώτεροι του, τη στιγμή που οι προτάσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του ήταν κατώτερες των προσδοκιών του και το βασικότερο της ποδοσφαιρικής του αξίας … τα «πήρε στο κρανίο». Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεχίστηκαν οι όποιες λίγες απόπειρες προσέγγισης από πλευράς των πρασίνων παραγόντων, οι οποίοι επιχειρούσαν να πάρουν την υπογραφή του παίκτη. 

Στην προσπάθεια τους αυτή ασκούσαν πιέσεις απαράδεκτες, όπως η στοχευμένη απόκτηση παικτών που έπαιζαν στην ίδια θέση με το νεαρό και χαρισματικό αμυντικό. Επιστέγασμα της ανορθόδοξης τακτικής που ακολούθησαν οι πράσινοι, ήταν ο αγωνιστικός αποκλεισμός του, κάτι που έφερε την οριστική ρήξη. Με τον παίκτη ανοιχτά πλέον να συζητά και να δέχεται προτάσεις και να απαντά κάθετα και απόλυτα αρνητικά στις τελευταίες βελτιωμένες προσφορές που δειλά και φοβισμένα κατέθεταν οι συνεργάτες του πρόεδρου.

Προτάσεις αυτή τη στιγμή υπάρχουν για τον Βαγιαννίδη και εντός και εκτός συνόρων. Εντός έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τρεις ομάδες από το ρετιρέ (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός). 

Λέγεται πως ο Ιβάν παρακολουθεί από πολύ κοντά και με μεγάλο ενδιαφέρον την υπόθεση. Έχει εκφράσει την επιθυμία να φέρει στην ομάδα του τον παίκτη. Η προσφορά του θεωρείται αξιόλογη και ο άνθρωπος που του έχει εμπιστευτεί να διαχειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι ένα βήμα πιο κοντά στους εκπροσώπους του Βαγιαννίδη. 

Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι το σχετικό αυτό μικρό προβάδισμα μπορεί να διαδραματίσει και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, από τη στιγμή που θεωρείται υπερβέβαιο ότι θα υπάρξει πλειοδοσία και δεν καθίσταται δυνατό να εκφραστεί κάποιος με βεβαιότητα για την τελική έκβαση της υπόθεσης. Εικάζεται πως σε αυτήν την πλειοδοσία θα συμμετάσχουν εκόντες – άκοντες και οι πράσινοι για να μην εκτεθούν στους οπαδούς τους. Ο Βαγιαννίδης είναι μια σπουδαία μεταγραφική επιτυχία. 

Στον ΠΑΟΚ κρατάνε χαμηλούς τόνους, έχοντας όμως υψηλές προσδοκίες. Ελπίζουν στον Ιβάν. Για την ώρα όλα κινούνται στον χώρο των προσπαθειών και των προσδοκιών. Ίσως κάποια στιγμή να ακουστεί το «μπαμ». Το πότε; Άγνωστο! Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πολλές ιδιαιτερότητες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.