Ήττα με θετικό πρόσημο για τον Ολυμπιακό, 1-0 ο Άγιαξ

Metrosport Team19 Ιουλίου 2024

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Άγιαξ. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν θετικά δείγματα σε αρκετά διαστήματα του παιχνιδιού. 

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ για πίεση ψηλά. Στο έκτο λεπτό έκαναν την πρώτη τους τελική προσπάθεια όταν ο Κωστούλας πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Στο 15΄ο Άγιαξ πάτησε απειλητικά για πρώτη φορά την περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Τζιμ εκτέλεσε από κοντά μετά από γύρισμα από το αριστερά αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. 

10 λεπτά αργότερα οι Ολλανδοί απείλησαν όταν ο Φιτζ Τζιμ πέρασε την κάθετη μπαλιά από τα δεξιά, ο Μπάνελ έκανε το γύρισμα αλλά ο Φορμπς δεν κατάφερε να κάνει την προβολή. Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Άγιαξ πήρε το προβάδισμα, όταν ο Ντόη έχασε την μπάλα λίγο πιο πάνω από τη μεσαία γραμμή, οι παίκτες του Άγιαξ βγήκε στην αντεπίθεση με ταχύτητα και ο Φορμπς δεν αστόχησε στο τετ α τετ με τον Έλληνα τερματοφύλακα κάνοντας το 1-0.

Οι Πειραιώτες πίεσαν στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρος και στο 50΄έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Μουζακίτης βρήκε τον Μασούρα με κάθετη μπαλιά, εκείνος βγήκε απέναντι από τον Πασφίρ και έκανε το πλασέ αλλά ο 40χρονος πορτιέρε του Άγιαξ απέκρουσε με το πόδι. Οι Ολλανδοί προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι και να δημιουργήσουν προβλήματα στην «ερυθρόλευκη άμυνα». Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ ακολούθησαν το πλάνο του προπονητή και στο 73’ απείλησαν με τον Ζέλσον Μάρτινς, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Πασφίρ απέκρουσε δύσκολα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΓΙΑΞ: Πάσφιρ, Ρεντ, Σούταλο (66' Χλίνσον), Γιάνσε, Γουίνταλ (24' Ταχίροβιτς), Χέντερσον (66' Μέντιτς), Μπανέλ, Τέιλορ, Άκπομ, Φιτζ-Τζιμ (66' Κάπλαν), Φορμπς.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης (46' Αναγνωστόπουλος), Κοστίνια (46' Ροντινέι), Κουτσίδης (68' Μπιανκόν), Άμπι (46' Ρέτσος), Αποστολόπουλος (46' Ορτέγκα), Μπακούλας (84' Κωστούλας), Ντόη (46' Μουζακίτης), Τσικίνιο (81' Ντόη), Μασούρας, Μπιέλ (68' Παπακανέλλος), Κωστούλας (46' Ζέλσον Μαρτίνς)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.