Ήττα και αποκλεισμός για τον Άρη, σε επεισοδιακό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Κωστής Παναγιώτου02 Ιουνίου 2024

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει από το "Αλεξάνδρειο" και να επικρατήσει με 65-80 επί του Άρη, με τους "πράσινους" να κάνουν το 2-0 στη σειρά, παίρνοντας την πρόκριση στους τελικούς της Basket League, απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ οι "κίτρινοι" θα αντιμετωπίσουν το Περιστέρι σε μονό αγώνα, στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου", για την 3η θέση.

Ο Άρης είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς στο πρώτο ημίχρονο είχε 18 φάουλ έναντι 7 των "πράσινων". Από το παιχνίδι δεν έλειψαν τα νεύρα μεταξύ των παικτών, με τους διαιτητές να μοιράζουν τεχνικές ποινές.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Ματίας Λεσόρ με 15 πόντους (6/7 δίποντα) και 7 ριμπάουντ και ο Τζέριαν Γκραντ με 13 πόντους (3/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Ρομπέρτο Γκάλινατ με 12 πόντους (2/7 τρίποντα) και Σίλβιο Ντε Σόουζα, οποίος σημείωσε double-double, με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά τους "πράσινους", στους 13 πόντους, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ, με 15-13.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις στην επίθεση, πετυχαίνοντας 23 πόντους, ανεβάζοντας τη διαφορά στους +8, στη λήξη του πρώτου μέρους (28-36). Οι "κίτρινοι" ήταν άστοχοι πίσω από τη γραμμή του τριπόντου με 3/17 τρίποντα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός της αναμέτρησης βελτιώθηκε, με τις δύο ομάδες να βελτιώνουν τα ποσοστά τους στην επίθεση και τους "πράσινους" να ελέγχουν το παιχνίδι, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +11 (49-60).

Στην τελευταία περίοδο ο Άρης προσπάθησε να ροκανίσει τη διαφορά, αλλά οι παίκτες του Αταμάν είχαν τις λύσεις και κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά στο +21 (53-74) στο 36', κερδίζοντας εν τέλει την αναμέτρηση, με σκορ 65-80.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 28-36, 49-60, 65-80

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.