Ήττα για τον Ολυμπιακό στην Ισπανία, 86-78 η Μπαρτσελόνα

Metrosport Team10 Ιανουαρίου 2024

Αφού πέταξε στα σκουπίδια κάθε ευκαιρία που του έδωσε η Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 86-78 στην Ισπανία για την Ευρωλίγκα. 

Προβλήματα στην άμυνα είχαν οι «ερυθρόλευκοι» από την εκκίνηση του παιχνιδιού. Οι αργές του επιστροφές και η κακή περιφερειακή του άμυνα έδωσαν τη δυνατότητα στην Μπαρτσελόνα να χτίσει μια διαφορά από νωρίς και να προηγηθεί με +7 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός «μάζεψε» τη διαφορά και κατάφερε να μπει στο παιχνίδι με τη βοήθεια και των Γκος και Μπραζντέικις και να προηγηθεί στο 18.51 (40-41) ενώ πήγε στα αποδυτήρια στο -3. 

Οι Καταλανοί έκαναν ένα εύκολο 5-0 σερί στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ενώ με ένα επιμέρους 10-4 έχτισαν μια μικρή διαφορά. Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην άμυνα και στην επίθεση δεν έβρισκε στόχο με αποτέλεσμα η ψαλίδα να ανοίξει και να φτάσει στο +12 για τον αντίπαλο. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μείωσαν στους επτά στην έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου και άρχισαν να ελέγχουν το ρυθμό και να πλησιάζουν. Ο Ολυμπιακός πλησίασε στο τρίποντο αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν τρομερά άστοχοι και δεν κατάφεραν να βρουν στόχο σε πέντε ευκαιρίες και να πάρουν το παιχνίδι. Στο 1.19 οι Πειραιώτες έβγαλαν την άμυνα, ο Πίτερς όμως αστόχησε για ακόμη μια φορά και η Μπαρτσελόνα ευστόχησε σε δίποντο και μετά ο Σατοράνσκι σε τρίποντο και πήρε τη νίκη. 

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 44-41, 75-63, 86-78

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.